Sugárban hányós a buli a HEALTH új klipjében

2015.04.25. 13:40, subrecorder

health.jpg

Augusztus 7-én érkezik a Los Angeles-i elektro-noise-rock kvartett, a HEALTH harmadik albuma Dark Magic címen, a lemez felvezető klipdala viszont már itt van és minden, csak nem étvágygerjesztő: lassított felvételen hánynak benne bulizó fiatalok. Egészségü(n)kre!

A HEALTH 2007-ben szerzett magának először nagyobb ismertséget, mikor is feldolgozták a szintén éppen beinduló Crystal Castles egyik első slágerét, a Crimewave-et. Utána első albumuk megjelenésével és a Nine Inch Nails 2008-as turnéján való szerepléssel még sokkal nagyobb közönséget sikerült elérniük, így 2009-es második lemezük (Get Color) megjelenését már tekintélyes nagyságú rajongótábor várta. Az anyag aztán nem is okozott csalódást, az viszont sokaknak igen, hogy ezután nagyrészt csend állt be a HEALTH háza táján. Kaptunk még egy remixalbumot, illetve 2012-ben egy sokakat meglepő soundtracket a Rockstar Max Payne 3 című videojátékához, aztán semmi. Egészen tegnapig, amikor is Jake Duzsik csapata bejelentette, hogy hat év után, nyáron jön a harmadik rendes stúdiólemezük, Dark Magic címen.

Az első megosztott dal, a New Coke alapján pedig maradnak annál a kemény indusztriál elektronikánál, amely a négyes legjobb dalait (pl. Die Slow) jellemezte eddig is. A számot valahol a Crystal Castles-Fuck Buttons-Death Grips tengelyen kell elképzelni, ide oda ugrálva a vonalon, a hozzá készült videó pedig ezekhez a inspirációkhoz mérten vad és őrült. A klipben magaséletű fiatalok buliznak végig egy éjszakát, de aztán többük számára elég rosszul, egy állapotában a legtöbb magyar vasúti vécét is állva hagyó mellékhelyiségben végződik a parti. Innentől gyakorlatilag szuperlassításban, premier plánban láthatunk sugárban okádó embereket, akinek ez nem jön be, az nagyon gyorsan csukja be a szemét a kezdő képünkön látható jelenet megpillantásakor. Ja és egy villanásra Alice Glass is feltűnik a John Famiglietti által rendezett kisfilmben, aki megtalálja, piros pont neki.


A HEALTH új videója, gyengébb idegzetűeknek csak az első felét ajánljuk:

Címkék: health
https://recorder.blog.hu/2015/04/25/sugarban_hanyos_a_buli_a_health_uj_klipjeben
Sugárban hányós a buli a HEALTH új klipjében
süti beállítások módosítása