Három új dal SBTRKT-tól, mert miért is ne?

2015.03.31. 10:31, subrecorder

sbtrkt-012.jpg

A magát maszk és a SBTRKT álnév mögé rejtő Aaron Jerome tavaly hozta ki második lemezét Wonder Where We Land címen. Az elsőhöz képest poposabb irányba forduló anyag után most az idén a Szigeten is fellépő producer a semmiből pár napon belül három dalt is feltöltött a Soundcloudjára, melyekkel kissé visszafordult az elvontabb elektronika felé.

Bomba slágerek, vendégénekesek hada és eklektikus elektronika jellemezték SBTRKT második lemezét, mely azonban többeknek így is csalódást okozott. Főleg azok fanyaloghattak, akik 2011-es bemutatkozó anyagánál még elhitték, hogy ő lehet a posztdubstep zászlóvivője, ami persze nem történt meg, lévén az egész dubstep utáni útkeresési időszak sem tartott túl sokáig. Jerome pedig bemutatta, hogy nem egytrükkös producer, még ha ezzel el is idegenítette néhány, a vonatára túl gyorsan felugró rajongóját. Most viszont mintha nekik szeretett volna kedveskedni, 2015-öt három régi-új dallal nyitotta meg, melyeket alig pár nap különbséggel töltött fel a Soundcloud-profiljára. Hogy a FLAREtWO, a Roulette és a nO less című teljesen instrumentális szerzemények mostanában születtek, vagy egy laptop mélyéről előtúrt anyagok, nem tudni, mindenesetre valamilyen szinten visszatérések ezek a producer befelé fordulóbb, otthoni hallgatásra alkalmas elektronikájához.

Jerome a három számot doom, gloom és tomb lábjegyzetekkel látta el, amik alapján sötét trackekre lehet számítani, de igazából csak az óceán mélyéről egy szintifolyammal folyamatosan felfelé emelkedő nO less mondható valamennyire depresszívnek, a másik kettő inkább kaotikus (Roulette), illetve sci-fi-sen túlvilági (FLAREtWO). Ettől a három daltól most aztán jól megkeveredtünk, mégis milyen műsort várjunk így SBTRKT-tól az idei Szigeten? Táncolós feelgood buli lesz, vagy befelé nézős imbolygós? Esetleg a kettő keveréke? Mindenesetre egészen biztosan megéri majd megnézni.


SBTRKT három új dala:

 

 

Címkék: sbtrkt
https://recorder.blog.hu/2015/03/31/harom_uj_dal_sbtrkt-tol_mert_miert_is_ne
Három új dal SBTRKT-tól, mert miért is ne?
süti beállítások módosítása