Björk feltárja a szívét új klipjében

2015.03.12. 17:11, Frontrecorder

bjorklionsong.jpg

Fizikai formában március 16-án jelenik meg Björk két hónapja kiszivárgott, majd nem sokkal utána az iTunes-on elérhetővé tett új albuma, a Vulnicura, így akár mondhatjuk, hogy a beharangozója a Lionsong című dalhoz készült videoklip, amelyben az izlandi művésznő  a ma megjelent Recorder magazin címlapsztárja  megmutatja a szívét.

A Lionsong a második dal a Vulnicura lemezen, melyen Björk a képzőművész Matthew Barney-val való szakítást dolgozza fel. Az album fő társszerzőjével, Arcával közösen írt, nyugtalan breakbeatek és nyugodt vonósok ellenpontozására épülő felvétel alcíme 5 months before, vagyis Björk itt öt hónappal a 13 évig tartó együttélés egyoldalú felrúgása előtt van, amikor a párja már kezd kihátrálni a kapcsolatból, de még nem lehet tudni, visszafordíthatatlan-e a folyamat. Björk azon tépelődik a dalban, a tőle elhidegülő férfi vajon visszatalál-e hozzá vagy sem, bár neki mindegy, hogy lesz, mindenre fel van készülve - persze ezt nyilvánvalóan az érzelmi zavarodottság mondatja a valós énnel megegyező lírai énnel.

AZT TUDOD, HOGY BJÖRK A KÖZELBEN, A FELVIDÉKI POHODA FESZTIVÁLON IS FELLÉP NYÁRON?

A vihar előtti csendet lefestő Lionsonghoz a Biophilia óta Björkkel dolgozó Inez & Vinoodh holland vizuális alkotópáros rendezett videót, ebben az énekesnő a Vulnicura borítóján is látható szettben, azaz fekete latexruhában és tollszárakból készült sárga-kék fejdíszben, a mellkasán egy nyílt sebet szimbolizáló hasítékkal jelenik meg és interpretálja a dalt táncmozdulatokkal, miközben szó szerint megmutatja a szívét. "Olyan, mintha mikroszkóp alatt látnánk, feltárja a szívét, miközben beránt bennünket saját sebének véres galaxisába" - mondják Björk karakteréről a klip rendezői. 

Björknek március 8-án nyílt multimédiás életmű-kiállítása a New York-i MoMA-ban, egy nappal előtte pedig a Carnegie Hallban mutatta be a Vulnicura anyagát először élőben, íme néhány pillanat a koncertből:

Címkék: björk
https://recorder.blog.hu/2015/03/12/bjork_feltarja_a_szivet_uj_klipjeben
Björk feltárja a szívét új klipjében
süti beállítások módosítása