Rajongói támogatással készül az utolsó TLC-album

2015.02.23. 10:30, subrecorder

tlc.jpg

Sikeres Kickstarter-kampányt tudhat maga mögött a TLC, a 90-es évek egyik legnépszerűbb R&B/soul lánycsapata. Rozonda 'Chilli' Thomas és Tionne 'T-Boz' Watkins az eredetileg kikiáltott 150 000 dolláros összeg háromszorosát érte el, így minden bizonnyal még idén megjelenik az utolsónak tervezett lemezük.

A TLC-ben a T ugye T-Boz, a C Chilli, az L pedig a 2002-ben elhunyt Lisa 'Left Eye' Lopes-t takarja. Ők hárman a 90-es években letarolták a női R&B mezőnyt, nem csak millió lemezt adva el, hanem a kritikusok szívét is meglágyítva - tavaly, mikor 1994 legjobb lemezeit szedtük össze, nem hagyhattuk ki mi sem a trió második anyagát a címében magáról mindent eláruló CrazySexyCool-t. Az 1999-ben, fél évtizedes hiátus után érkező folytatás készítése során a csapat korát megelőzve alkalmazta a közösségi támogatás módszerét: a FanMail című album CD bookletjébe ezrek nevét illesztették be, azokét, akik rajongói leveleket küldtek nekik pénzügyi csődjük évei alatt. Az eleddig utolsó TLC-album, a 3D aztán 2002-ben jelent meg, 7 hónappal azután, hogy Left Eye halálos autóbalesetet szenvedett Hondurasnál. Sokáig úgy tűnt, hogy ezzel vége a karrierjüknek, idén januárban azonban Chilli és T-Boz Kickstarter-kampányt indított, hogy elkészíthessék ötödik és egyben utolsó lemezüket.

Eredetileg 150 000 dollárt kértek a rajongóktól, de a kreatív jutalmaknak és a mai napig erős követőtábornak köszönhetően végül összes 430 000 dollárt gyűjtöttek össze, alig pár hét alatt. Tizenöt adományozott dollárért már az elkészült album digitális letöltési jogát kapták a TLC-fanok, 100-ért aláírt vinyl jár, 250-ért névre szóló hangpostaszöveget mondanak fel a lányok, 5000-ért pedig akár a pizsamapartidra is elmennek. Ez utóbbi csomagot vásárolta meg Katy Perry is, ő T-Bozzal fog horrorfilmeket nézni hálózsákban, reggelbe nyúlóan. Az új album címét és pontos megjelenési dátumát ugyan még nem tudni, de az ajándékok kiszállítási határidejénél azt írják, mindenki megkapja azt, ami jár neki idén szeptemberig, szóval nyár végén akár már hallhatjuk is a rajongói támogatással készült, utolsó TLC-lemezt.


TLC-válogatás:

 

 

 

Címkék: tlc kickstarter
https://recorder.blog.hu/2015/02/23/rajongoi_tamogatassal_keszul_az_utolso_tlc-album
Rajongói támogatással készül az utolsó TLC-album
süti beállítások módosítása