Jack White banángate-be keveredett

2015.02.08. 14:44, subrecorder

jack-white-guacamole.jpg

Minden előadó mást kér a koncertje előtt és után a backstage-be, néhányak egészen extrém kérésekkel fordulnak a szervezők felé. A kívánságokat tartalmazó listát (a ridert) sokan nyilvánosként kezelik és bárki számára elérhetővé teszik az interneten, míg mások inkább titokban szeretik tudni a tartalmát. Jack White az utóbbiak közé tartozik, ezért most elég nagy kavarodást eredményezett, hogy egy amerikai egyetemi újságban megjelent az ő ridere. Viszont kiderült, hogy utálja a banánt és hogy szerinte mi a tökéletes guacamole-recept.

Természeten Jack White háza táján nem állt meg az élet azóta, hogy írtunk róla, a Dead Weather után a Raconteurs-t is újra összehozta, kiadott egy kartondobozos virtuális valóság-applikációt, megtalálták néhány évekkel ezelőtt elrejtett kislemezét régi bútorokban és még saját baseball-kártyája is van már. Kávézott emellett Weird Al Yankovic társaságában és a Run The Jewels hiphopduót kérte fel, hogy nyissák meg a Madison Square Gardenben tartott koncertjét. Jack White tehát pont annyira jackwhite-osan kezdte 2015-öt, mint ahogy 2014-et befejezte. Most viszont kikerült a ridere egy oklahomai egyetemi újságba, amin a menedzsmentje eléggé kiakadt. Pedig annyira nem is vészes a lista, ennél sokkal durvábbakkal/viccesebbekkel is találkoztunk már. A Van Halen például a barna M&Ms cukorkákat tiltotta ki a backstage-ből, Ozzy Osbourne-nak külön fül-orr-gégész a kívánsága, a Metallicának pedig megehetetlen mennyiségű bacon.

A riderből kiderül többek közt, hogy White az egyetemi fellépésért 80 000 dollárt kért, hogy szereti az olasz sonkát és a szalámit, hogy tilos lefényképezni és hogy közvetlenül a koncert után leül steakezni egyet a háttérembereivel. Ami már viccesebb, hogy egy ilyen mondatot is tartalmaz a szöveg: "Ez egy banán nélküli turné (komolyan). Az egész épületben nem akarunk banánt látni." Vajon mi baja lehet White-nak a banánnal? Amíg a rejtélyen agyalunk, érdemes elolvasni a pontosan leírt avokádókrém-receptet is, amit a listához mellékeltek, a stáb ugyanis csak így elkészítve fogyasztja a mexikói eredetű finomságot. A kiszivárogtatás után a Jack White-ot is menedzselő cég, a William Morris Agency megfenyegette a McCasland Field House-t, hogy ezután nem engedélyezik ügyfeleik fellépését a színpadjukon, maga White pedig a koncert közben megjegyezte, hogy "csak azért mert valamit kinyomtathattok, nem biztos, hogy ki is kell nyomtatni." Végül aztán a menedzsment hivatalos közleményben vonta vissza a fellépői tiltását, így az oklahomai diákoknak valószínűleg nem kell ezután Jack White nélkül maradniuk.

De most komolyan, mi a baj a banánnal?


A nyomtatásban megjelent Jack White-rider:

jack-white-recipe.png


White legutóbbi klipes dala:

Címkék: rider jack white
https://recorder.blog.hu/2015/02/08/jack_white_banan-gate-be_keveredett
Jack White banángate-be keveredett
süti beállítások módosítása