Feloszlott a Guided By Voices

2014.09.19. 09:30, subrecorder

guidedbyvoices4send.jpg

Megint. 2010 óta volt ismét együtt a Guided By Voices klasszikus, 90-es évek közepi felállása, rengeteg koncert és hat nagylemez után most ennek is vége van. Robert Pollard zenekara nem közölte az indokot. 

A Guided By Voices karrierje során 22 nagylemezt jelentetett meg. Ezen kívül számtalan EP-t és single-t, plusz, amikor nem a stúdióban ültek, tuti, hogy éppen koncerteztek valahol. A 22 album közé természetesen becsúszott pár félrement anyag, de ez Robert Pollardot soha nem zavarta. Amint volt 10-15 dala, már mentek is a stúdióba, és ha jó lett a végeredmény, ha nem, kiadták őket. A 22 album közé természetesen becsúszott pár mestermunka is, ezeket a zenekar a 90-es évek közepén rakta össze, a Bee Thousand (1994), az Alien Lanes (1995) és az Under The Bushes, Under The Stars (1996) az évtized emlékezetes indierock albumai közé tartoznak.


ROCKTÖRI SOROZATUNKBAN HOSSZABBAN IS MEGEMLÉKEZTÜNK A ZENEKAR KÉT KLASSZIKUS ALBUMÁRÓL.

Nagy fanfárok közepette 2004-ben oszlottak fel először, természetesen egy rengeteg állomásos búcsúturné után. Aztán 2010-ben, a Matador kiadó 21. születésnapi bulijára újra összeállt a klasszikus felállás, ami '96-ban volt együtt utoljára. Ez nem maradt egyszeri alkalom, többször mentek világ körüli koncertsorozatra, majd 2012-től kezdve kiadtak hat nagylemezt. Igen, hatot. Tavaly kezdődtek az első problémák a zenekar tagjai között, amikor Kevin Fennel dobos el akarta adni a klasszikus albumokon használt felszerelését az ebay-en (55.000 dollárért), ez pedig Pollardnak nem igazán tetszett, ezért kirúgták. Még idén májusban gyorsan megjelentettek egy lemezt, plusz éppen egy turné közepén tartottak, aki azonban tegnap felment a GBV honlapjára, már egy nagy ZÁRVA-feliratot láthatott és ezt a kommentárt: "A Guided By Voicesnek vége van. Négy év kemény turnézás és hat gyilkos album után azt mondhatjuk, ez egy igazán király visszatérés volt. Sajnos a következő két havi koncerteket le kell mondanunk. Mindenkitől elnézést kérünk, aki jegyeket vett és már tervezte az utazását. Köszönjük mindenkinek, aki támogatta a GBV-t." Kíváncsiak vagyunk, most meddig bírja ki Pollard zenekar nélkül - lemezkiadás nélkül sokáig aligha, hiszen szólóban is kiadott már húsz albumot!


A csúcsmű, a Bee Thousand:


a remek című Tractor Rape Chain élőben, 2012-ből:

Címkék: guided by voices
https://recorder.blog.hu/2014/09/19/feloszlott_a_guided_by_voices
Feloszlott a Guided By Voices
süti beállítások módosítása