Tényleg jön az új Faith No More album!

2014.09.03. 09:55, subrecorder

faith no more.jpg

Amit július elején még csak pedzegettünk, most biztossá vált: 18 év után jövő áprilisban megjelenik a hetedik Faith No More-album. Mike Patton csapata ráadásul nagyon optimista és az eddig élőben játszott dalokból is úgy tűnik: nem csupán öreguras heccből vonulnak újra stúdióba.

Az információ Bill Gould basszusgitáros, alapító tagtól érkezett, aki a Rolling Stone-nak adott interjújában beszélt a csapat jövőbeni terveiről. A névvel egyenlőre nem rendelkező lemez 2015 áprilisában fog megjelenni, de előtte még az idén novemberi Record Store Day-re kihoznak egy limitált példányszámú single-t, az élőben már bemutatott Motherfuckert, amelynek a B-oldalán egy J.G. Thirlwell remix lesz. Az interjúban elmondottak alapján a zenekar körülbelül másfél éve játszik egy új album gondolatával, de csak most érezték úgy, hogy a koncertek között elég idejük van arra, hogy fel is vegyék a megírt dalokat. 


BILL GOULD AMÚGY NEMRÉG EGY MAGYAR ZENEI PROJEKTBEN IS RÉSZT VETT.

A lemez teljesen saját kiadásban fog megjelenni, a Faith No More nagykiadós szerződése ugyanis pont alig pár hónapja járt le, ők pedig teljesen a kezükbe vették az irányítást. Egyrészt Gould saját stúdiójában, Oaklandban fogják felvenni és a basszusgitáros lesz a producer is, másrészt pedig a zenekar otthoni kiadójánál, Reclamation Recordsnál jön majd ki, de még a terjesztést is Mike Patton Ipecac Recordings nevű cégére bízzák. Magáról a lemezről Gould elmondta, hogy nagyszabású, nagy terekben működő hangzásra lehet számítani és hogy inspirációul olyan zenészek szolgáltak számukra (például a bolgár Ferus Mustafov), akiknek semmi közük nincs a rockzenéhez. "Bármit csinálunk, a köztünk lévő kapocs miatt, mindig úgy fog hangozni, mint a Faith No More. Ilyenek vagyunk, ettől érezzük magunkat jól. Remélem, nem úgy fog szólni, mintha 50-es férfiak csinálnák...pedig ez fog történni!" - mondta Gould a lemezről. Nos, eddig jó úton járnak afelé, hogy ne gondoljuk őket öreguraknak, akkor abba kéne hagyni a Motherfucker című számok írását, meg a cipőfűzőevést.


Élő felvételen az egyik új dal, a Leader Of Men/Superhero:


illetve az Anyaszomorító:


JÖN A 25. RECORDER MAGAZIN! JÖN AZ AUSTRA! REC025 LAUNCH PARTY SZEPTEMBER 11-ÉN. 

Címkék: faith no more
https://recorder.blog.hu/2014/09/03/tenyleg_jon_az_uj_faith_no_more_album
Tényleg jön az új Faith No More album!
süti beállítások módosítása