Heti Top 10: Aphex Twin legjobb gyerekzenéi

2014.08.24. 22:57, Frontrecorder

donkeyrhubarb.jpg

A hét legnagyobb híre volt, hogy Aphex Twin visszatér és 13 év után szeptemberben új albummal jelentkezik. Hamarosan tehát kiderül, az eltelt több mint egy évtized alatt mennyit változott (ha egyáltalán) a zenéje, amit eddig mintha vagy a benne lakozó félelmetes, kattant zseni felnőtt, vagy az ártalmatlan, visszahúzódó gyermek írt volna, mikor melyik énje kerekedett felül. Mi most Richard D. James gyermeki oldalának legjobb pillanatait gyűjtöttük össze.

On (1993)

Fülbemászó dallamának és egészen szelíd ritmusának köszönhetően ez volt Aphex Twin első MTV-kompatibilis slágere, amelyhez a Pulp-vezér Jarvis Cocker készített stop-motion klipet.

Cuckoo (1994)

Aphex Twin beleveti magát a nyolcvanas évek szintipopjába - gyermeki örömmel. Bónusz: kakukkhangok.

Donkey Rhubarb (1995)

Aphex Twin legcukibb száma, egy cukinak tűnő, de valójában frászkeltő macis videóval.

Moo Kid (1995)

Vigyázat, a cím félrevezető, tehénbőgés helyett magas, elnyújtott macskanyávogásszerű szintihang csal mosolyt az arcunkra.

Alberto Balsalm (1995)

Csőkopogtatás, aranyos fődallam és mindenféle hülye hangok (macskanyávogás is, már megint) - tuti siker a csöpp gyerekeknél.

Goon Goompas (1996)

Ez lehetne egy párhuzamos világban akár egy régi gyereksorozat főcímzenéje is (a szám címe kb. annyit jelent: tökkelütöttek).

Girl/Boy Song (1996)

Ez pedig akkor ugyanannak a sorozatnak a legismertebb betétdala, a fiú és lány főhősőkről (hogy mi lenne a történet, azt mindenkinek a fantáziájára bízzuk).

Logan Rock Witch (1995)

A cornwalli (Aphex Twin szűkebb pátriája) Logan Rock boszorkánya e kedvesen dilinyós szám alapján elég mókás jelenség lehet, de persze elképzelhető, hogy igazából egy félelmetes banya, és ez is csak James   kicsavarodott elméjének tréfája.

Beetles (1996)

Aphex Twin énekel! Bogarakról! Amik a szőnyegében tanyáznak, és csak enni jönnek elő! Meg kell zabálni! (Felnőtt olvasóinknak a Milkman című zöngeményt ajánljuk, abban a tejesemberről van szó és az ő feleségének a, khm, tőgyeiről.)

Nannou (1999)

És végül, így hangzik Aphex Twin zenedoboza:

https://recorder.blog.hu/2014/08/24/heti_top_10_aphex_twin_legjobb_gyerekzenei
Heti Top 10: Aphex Twin legjobb gyerekzenéi
süti beállítások módosítása