Tényleg érkezik az új Aphex Twin-album

2014.08.21. 18:23, Frontrecorder

richarddjames.jpg

Néhány napja még fenntartásokkal fogadtuk, hogy érkezőben Aphex Twin új albuma, most viszont már nincs okunk kételkedni, miután a Warp kiadó hivatalosan is bejelentette: szeptember 22-én SYRO címmel megjelenik a modern elektronikus zene történetének talán legjobban várt lemeze.

Richard D. James Aphex Twinként utoljára 2001-ben adott ki egy albumnyi zenét (a dupla Drukqs), ezután egy remixválogatása jelent meg 2003-ban (26 Mixes For Cash), majd 2005-ben AFX név alatt örvendeztette meg a híveit egy 11 részes EP-sorozattal. A következő Aphex Twin-album 2007 óta van napirenden, azóta James azt is nyilatkozta, hogy hat nagylemezre való száma van már készen, de ha valakinél, nála aztán tényleg nem lehet tudni, hogy mikor mond igazat és mikor kamuzik. Így érthető, hogy a világ - beleértve a Recorder szerkesztőségét - nem merte elhinni, amikor a múlt hét végi titokzatos Aphex Twin-logó jelenések után hétfőn maga James szivárogtatott infókat (meglehetősen kriptikus módon, a láthatatlan web "mögé" rejtve) az érkező albumáról. De szerencsére ezúttal nem gonosz tréfáról van szó, a mai napon ugyanis a Warp konfirmálta a lemezmegjelenés tényét. A SYRO című új Aphex Twin-anyag 12 számot foglal magába, és annyit már most kijelenthetünk, hogy címadás terén James túltett önmagán. Íme az album számlistája:

01. minipops 67 [source field mix] [aka the manchester track]
02. XMAS_EVET10 [thanaton3 mix
03. produk 29
04 bit 9d api+e+6
5. 180db
06. CIRCLONT6A [syrobonkus mix]
07. fz pseudotimestretch+e+3
08. CIRCLONT14 [shrymoming mix]
09. syro u473t8+e [piezoluminescence mix]
10. PAPAT4 [pineal mix]
11. s950tx16wasr [earth portal mix]
12. aisatsana

Ennél már csak a lemezborító zseniálisabb, azon ugyanis a tracklist alatt tételesen fel van sorolva az album promóciós kampányának minden költsége, a norvégiai online hirdetésektől a Windowlicker werkfilmjéig... naná, hogy ez csak egy cinikus vicc (elég egy pillantást vetni az összegekre). 

aphextwinalbumcover.jpg

Jó tudni, hogy James még mindig a humoránál van, ezt példázza egyébként az új sajtófotója (lásd a nyitóképet), illetve a hivatalos sajtóanyag is, amely ránézésre egy unalmas karrieráttekintő bió, de ha beleolvasunk,az egész olyan, mintha kínai fordítóprogrammal  készült volna, és tele van infantilis (a végére azért már fárasztó) szóvicekkel; rögtön az első mondatban az szerepel, hogy "electronic fartist" (a fart, azaz fing és az artist szavak összevonásából).

Üdv újra köztünk Aphex Twin, reméljük, a zenével sem okozol csalódást!

Címkék: aphex twin
https://recorder.blog.hu/2014/08/21/tenyleg_erkezik_az_uj_aphex_twin-album
Tényleg érkezik az új Aphex Twin-album
süti beállítások módosítása