Az Európa Kiadó egyetemi tananyag lett!

2014.08.07. 16:06, rerecorder

Europa_Kiado_201402.jpg

Majdnem harminc évvel legendás, koncertlemezen is megörökített (kazettán: Koncert a Zichy kastélyban, cd-n: Európa Kiadó és Balaton a Zichy kastélyban) 1986-os fellépése után, augusztus 19-én ismét a Zichy kastély udvarán, azaz a Kobuci Kertben lép fel az Európa Kiadó - sőt a 28 évvel ezelőtti másik zenekar, a Balaton is ott lesz -, de az apropó igazából még ennél is nagyobb szabású: Menyhárt Jenőék ősztől ugyanis egyetemi tananyaggá lesznek, "Az Európa Kiadó zenekar 21. századi online archívumának tervezése" címmel, amihez erre a kobucis eseményre EK-s relikviákat, dokumentumokat is várnak a rajongóktól.

Az Európa Kiadó egyetemi tananyag lett. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Design tanszékén, egy 2014 őszi mesterképzés keretében egy egyedülálló oktatási program indul, "Az Európa Kiadó zenekar 21. századi online archívumának tervezése" címmel. A kurzust Szénássy Alex média szakember, a Laboratory Group tulajdonosa vezeti. És hogyan segíthetik ennek az archívumnak a megvalósítását a rajongók? Idézzük a sajtóanyagot: 

"Az archívum elkészítéséhez a rajongók segítségét kérik, hiszen a legtöbb forrásanyag nyilvánvalóan az ő gyűjteményeiben rejlik. Akik szeretnének segíteni az archívum létrehozásában, és rendelkeznek bármilyen kazettás, szalagos vagy videofelvétellel, fényképekkel, korabeli plakátokkal, jegyekkel, illetve bármilyen egyéb tárggyal, amely az Európa Kiadóhoz kötődik, azok hozzák el ezeket a Kobuci Kertbe, és viszonzásul a helyszínen is elővételes áron vehetnek jegyet. Ha pedig már megvan a belépőjük, akkor a zenekar vendégei egy italra – a részletekről a bejáratnál tájékozódhatunk.

Az anyagok bedigitalizálása után ezeket postai úton kérésre visszajuttatják tulajdonosuknak. Aki pedig esetleg már eleve digitalizált anyagokkal rendelkezik, az is segíthet, ha elküldi ezt az archiv@europakiado.hu címre." 


EURÓPA KIADÓ-INTERJÚNK A TAVALYI NAGYLEMEZ MEGJELENÉSE ALKALMÁBÓL.


az Európa Kiadó majdnem egy éve nem adott koncertet a fővárosban, az augusztus 19-i eseményen vendégként fellép Nyeső Mari, a Balaton, kapunyitás 17:30-kor, jegy elővételeben: 2000 Ft, helyszínen 2500 Ft, Facebook-eseményoldal


az Európa Kiadó egy tavalyi koncertfelvételen: 

https://recorder.blog.hu/2014/08/07/az_europa_kiado_egyetemi_tananyag_lett
Az Európa Kiadó egyetemi tananyag lett!
süti beállítások módosítása