Klippremier! URD ONE: Szél

2014.07.14. 14:00, Frontrecorder

urdone.jpg

A miskolci születésű producer, Fu-Rakk és a slammer-énekesnő Hugee már tíz éve zenélnek együtt (például a Swagga Step formációban), legújabb, kettejükre épülő projektjük az idén alakult, URD ONE. A stíluskorlátokat elutasító elektronikus zenei duónak ma jelent meg a bemutatkozó anyaga Mosoly címmel, az EP-ről az akusztikus folkot élő drum'n'bass-be oltó Szélhez készült klip is, amely nálunk látható először.

A URD ONE (azaz You Are The One) duóban Fu-Rakk (Szabados Norbert) a produceri munka mellett az élő fellépéseken szintetizátoron és sampleren is játszik, a dalszövegeket Hugee (Mavrák Kata) írja és énekli. A mottójuk "do what you love", ennek megfelelően olyan zenét csinálnak, amit szeretnek, mindenféle megkötés nélkül. Saját hitvallásuk szerint a zenét nem stílusok szerint, hanem hangok, ritmusok, dallamok, érzelmek alapján értelmezik, szabadon, az egységes hangzásvilágukat így a hangszerelés, a dallamok és a ritmusok következetes felépítése, a keverési technikák és az állandó énekhang teremti meg. 

A névjegyüket a Mosoly című EP-vel teszik le, szemléltetve, hogy mennyire széles spektrumon látják a zenét. Hallhatunk house-t (You Are The One, melyből szerepel itt egy "just for fun" változat is), drum'n'bass-t (Never, amely után rögtön meghallgatható a lecsupaszított akusztikus hangszerelésű verziója), trapet (a TheShowCrew vendégszereplésével felvett Szállj!) és dobbasszussal felütött népzenét (Szél). "A számok készítése során nem nem szorítottuk magunkat semmilyen téren korlátok közé, hanem engedtük, hogy az érzelmeink vezessenek minket. Katával szerencsére egyszerűen és gyorsan tudunk együtt dolgozni, mert meglehetősen egyre jár az agyunk, több mint tíz évvel ezelőtt zenéltünk először együtt, ezért mára egy pillantásból is tudjuk, mire gondol a másik.” – árulta el Fu-Rakk. Az EP onnan kapta a címét, hogy mindkét tag arcára mosolyt csalnak a dalok, főként a visszatérő kéthangos motívum. A URD ONE debütáló kiadványa meghallgatható alább: 

A duó a Szél című dalhoz forgatta az első klipjét, az elképzelés az volt, hogy a dal hangulatához tökéletesen illeszkedjenek a városi és zöld környezetben készült képek, illetve a vágástechnikai megoldások. "A dalszöveg írásakor a távolság legyőzése, a találkozás, az örömteli szerelmes pillanatok iránti vágy járt át, és ezt az érzést akartuk megjeleníteni a klipben is. Budapest különböző helyszínein forgattunk, a tavasz legmelegebb napján, amit nem bántunk, mert a verőfényes napsütésben gyönyörű képeket rögzíthettünk. Nem tudunk nem izgulni azért, hogy a két fiatalnak ne csak a teste, hanem a lelke is találkozzon" - mondta Hugee a videóról, amely elsőként itt a Recorderen nézhető meg.


https://www.facebook.com/urdoneofficial

https://recorder.blog.hu/2014/07/14/klippremier_urd_one_szel
Klippremier! URD ONE: Szél
süti beállítások módosítása