Swagga Step: Heartbeat (online dalpremier)

2013.07.19. 11:00, rerecorder


01 Nyito Recorder - Swagga Step - Heartbeat .jpg

Az elektronikus dubstepet élő felállásban játszó, és azt számos más műfaj elemeivel vegyítő Swagga Step 2009 óta létezik. Némi szünet után idéntől újult erővel küldik pozitív, energikus dalaikat a közönségnek, mint amilyen a most bemutatásra kerülő Heartbeat is.

03 Swagga Step.jpgA dubstepet élőben játszó, azt drum 'n' bass-szel, electróval, dubbal, skaval, reggae-vel keresztező Swagga Step 2009-ben alakult, ám a tagok közti távolság miatt szüneteltetni kényszerültek a projektet, mely 2013-ban némileg csökkentett létszámmal indult újra. A négytagú formációnak Fu-Rakk a zenei motorja, aki a produceri munka mellett élőben szintetizátoron és sampleren játszik (és dolgozott már a Magashegyi Undergrounddal, Varga Zsuzsával vagy Kandech Evelynnel is). Cate (azaz a slam poetry estek konferansziéjaként is ismert Hugee) az énekesnő, ő az underground hiphop közegéből érkezett, már a 2005-ös Rapcsajok - Csajos rap CD-n is szerepelt saját felvétellel, később a Voicemasters énekesnője lett. A trombitás-háttérénekes SkaPeti (őt a Kingston Cruisers ska-reggae zenekarból ismerhetjük), a dobos pedig General, aki a Budapest Riddim Band ütőse is.

A kedvenceik közt Rusko-t, SBTRKT-ot, Major Lazert is soroló Swagga Step idén már jelentkezett két fülbemászó dallal (I'll Take Care Of You, Hands Off!), de mi sem jelzi jobban lendületüket, hogy máris itt egy újabb slágeres, életigenlő szerzemény, a Heartbeat.

"A dal arról szól, hogy élvezd az életed, élj meg minden pillanatot, jót és rosszat egyaránt... és ehhez szükséges, hogy kitárd a szíved és az elméd a világ felé, ezért a refrén "Open your heart, Open your mind". Amellett, hogy szeretnénk, ha a közönség bulizna erre a számra, és eközben is élvezné az életét, elgondolkodna azon, mennyi minden van a világon, amiért hálás lehet, ami miatt meg kell tennie lépéseket, ki kell használnia a pillanatot és így tovább." A zenekar hozzáteszi, hogy "a dubstepen belül is a bulis, dallamos, party vonalat képviseljük, úgy gondoljuk ez a dal is jól mutatja a Swagga Step stílusát."

A szerzeményhez klip is készül, mely várhatóan augusztusban kerül bemutatásra.


A Swagga Step és a vibráló, mosolyra fakasztó és rögtön le is tölthető Heartbeat:


ez pedig a három hónapja bemutatott Hands Off! videója:  


https://www.facebook.com/SwaggaStepBand
https://soundcloud.com/swaggastep


HUGEE AMÚGY NEMRÉGIBEN ÍRT NEKÜNK EGY CIKKET A HAZAI SLAM POETRY TÖRTÉNETÉRŐL.

https://recorder.blog.hu/2013/07/19/swagga_step_heartbeat_online_dalpremier
Swagga Step: Heartbeat (online dalpremier)
süti beállítások módosítása