Dalpremier! DJ SuperStereo feat. Dé: Jön az éj

2014.06.13. 14:00, Frontrecorder

superstereo.jpg

A szupertermékeny DJ SuperStereo az áprilisban nálunk bemutatott, balkáni-karibi csűrdöngölős Right Foot Dancer után ismét egy magyar nyelvű dallal rukkol elő, amelyben a kilencvenes évek dance zenéinek dallamvilága köszön vissza mai house-alapokon. A Hajnal (SuperStereo Péterfy Borival felvett rádióslágere) már ránk virradt, most korábbra ugrunk vissza, és Jön az éj!

dj_superstereo_jonazej.jpgA duális módban alkotó Laskai Viktort (aki egyrészt a Péterfy Bori & Love Band dobosa, másrészt a legfrissebb tánczenei stílusokra nyitott dj-producer) a szülői házban, Dévaványán kapta el az ihlet, gyorsan meg is csinálta a dal vázát. "Valahogy rám szakadt a 90-es évek érzése, és nem is tiltakoztam ellene, hanem hagytam, hogy kijöjjön belőlem, és ez a hangzáson is érezhető legyen. Biztos a gyerekkor kopogtatott, meg a sok emlék, hiszen ott nőttem föl, és ebben az időszakban" - meséli a dal születéséről. Az énektémát is ő találta ki, majd elküldte Tariska Szabolcsnak, akit megfogott a dal, így megírta rá a szöveget. "Ami nekem nagyon tetszik a szövegben, hogy nem szakításról, és nem is összejövésről, hanem egy elmélyülő kapcsolatról szól." - mondja Viktor, akinek több ötlete volt arra, kinek állna jól, ha elénekelné, de aztán a YouTube-on rátalált Darabos Dávidra, akit még régről, Debrecenből ismert, Sikerült is vele felvenni a dalt, amelyben egyébként a Blind Myselfből Horváth István is közreműködik gitáron, a keverését és a masterelését pedig Mendre János (CYD7) végezte. "Nem kell komolyan venni, szerintem van benne egy jó adag humor is, de emellett egy kellemesen simogató dal született" - ajánlja legújabb felvételét SuperStereo. A veszélyesen fülbemászó Jön az éj meghallgatható alább:

Az egyszeri projektnek egyébként a lesz folytatása, a DJ SuperStereo-Darabos Dávid-Tariska Szabolcs teamnek a tervek szerint szeptemberben jön ki egy háromszámos EP-je, melyen a többi dal már "jobban hozza azt a zenei világot, amit esetleg megszokhattak tőlem, a tropicalos, dzsungás, moombahtonos feelinget." Ezt előreláthatólag novemberben követi majd az első SuperStereo-album, amelynek anyagát Viktor később valamilyen élő produkció formájában is színpadra szeretné állítani.

https://recorder.blog.hu/2014/06/13/dalpremier_dj_superstereo_feat_de_jon_az_ej
Dalpremier! DJ SuperStereo feat. Dé: Jön az éj
süti beállítások módosítása