Dalpremier! Pannonia Allstars Ska Orchestra: Hajni & Peter

2014.05.30. 11:00, Frontrecorder

paso2014.jpg

Tizenegyedik születésnapját ünnepli a tizenegy tagú Pannonia Allstars Ska Orchestra ma este a Budapest Parkban, a zenekar pedig ennek örömére meglepi a rajongóit egy különleges ajándék dallal, amit itt nyújtanak át.

A Hajni & Peter című dal tényleg ajándékba készült, igaz, egy egészen más alkalomra. "Pár éve a húgom esküvőjére írtam egy dalt neki és a férjének nászajándékba. Eredetileg ez egy nagyon személyes ügy volt, de annyira jól sikerült, hogy a PASO is feldolgozta. Anno meghívtam a lagizra és a dalba is vendégnek Dr. Ring-Dinget, a német/francia reggae-dancehall előadót, így a stúdióverziónál is egyértelmű volt, hogy felkérem a vendégszereplésre" - mondja KRSA, a PASO frontembere.

Az első számú magyar skazenekar egyébként a hónap elején tért vissza egy ötállomásos német turnéról, melyről KRSA így számol be: "Nagyon kalandosan indult, de a viszontagságokkal együtt, illetve mindazok ellenére is igen emlékezetes volt ez a németországi turné. A teltházas wiesbadeni koncertünk után hajnalig jammeltünk egy holland zenekarral, másnap Hannoverben pedig egy óriási majálison léptünk fel német és holland bandákkal több ezer ember előtt. Harmadnap lett volna egy bielefeldi bulink, amit pár nappal a koncert előtt mondtak le. Szerencsére azonnal kaptunk helyette egy másik meghívást, így végül Aachenbe utaztunk, ahol a fellépés előtt megnéztük Szent István szobrát a helyi katedrális kertjében. A negyedik napon két jelenésünk is volt: először a WDR Funkhaus Europa rádióállomás partiján adtunk koncertet Mülheim an der Ruhrban, amit élőben közvetített is a rádió, majd este Kölnben, az igen jó nevű Freedom Sounds Festival főműsoridejében léptünk színpadra. Nagy megtiszteltetés ért minket ezen a nemzetközi skafesztiválon, mert nemcsak egy színpadon állhattunk a legendás jamaicai vokál duóval, a Keith & Tex tagjaival, de a színfalak mögül végighallgatták a koncertünket, és gratuláltak is nekünk. Nem különben az angol Maroon Town tagjai, akik a Trónok harca-feldolgozásunk első taktusaitól kezdve a sötétítő függönyt elhúzva kukucskáltak be a színpadra, majd ott táncoltak."

A PASO a 11. születésnapi nagykoncertjén (Facebook-eseményoldal) a klasszikus slágerei mellett ritkán játszott dalokat is elővesz, plusz lesznek dalok erre az alkalomra átdolgozott formában, továbbá élőben először itt hallható újdonságok is, mint a nálunk debütáló Hajni & Peter.

https://recorder.blog.hu/2014/05/30/dalpremier_pannonia_allstars_ska_orchestra_hajni_peter
Dalpremier! Pannonia Allstars Ska Orchestra: Hajni & Peter
süti beállítások módosítása