Heti Top 10-1: Rubik-kockás klipek

2014.05.25. 19:36, Frontrecorder

rubiks808.jpg

Hétfőn volt negyven éves a Rubik-kocka ünnepelte a Google a Rubik-kocka negyvenedik születésnapját, és hogy az alkalmat még jelesebbé tegyék, kihoztak egy instant get appot is, amely a Roland kultikus TR-808-as dobgépét keresztezi a világ legnépszerűbb logikai játékával. Mi a magunk szerény módján ezzel az összeállítással köszöntjük a negyedik ikszébe lépett kultikus magyar találmányt - íme - stílszerűen kilenc - videoklip, amelyben szerepet kap a Rubik-kocka.

Ashlee Simpson: Outta My Head (Ay Ya Ya) (2007)

Ebben a szürreálisra vett pszichoanalitikus videóban az amerikai énekesnő sötét hajú énje egy hatalmas.levegőben lebegő Rubik-kockán lovagol.

Cut Copy: We Are Explorers (2014)

Miniatűr emberpár (3D-ben nyomtatott figurák stop motion animációval életre keltve) fedezi fel Los Angelest alulnézetből, közben egy Rubik-kockán is megpihennek ( 2:26-nál).

Daft Cube: Harder, Better, Faster, Stronger (2013)

A Daft Hands mintájára készült vírusvideó bűvös kockán ritmusra kirakott Daft Punk-dalszöveggel.

De La Soul: Get Away (2013)

Ilyen egy Rubik-kockába "zárt" zenekar - a De La Soul tavalyi visszatérő dalának klipjéről itt írtunk.  

Genesis: Land Of Confusion (1986)

Spock a Star Trekből sajátos módszerrel próbálja kirakni a Rubik-kockát (2:51-nél) ebben a klasszikusnak számító, Reagan csillagháborús tervezetén gúnyolódó klipben.

Jason Chen: Thank You (2013)

Valami nagyot akarsz dobni Valentin-napra? Rakd ki a kedvesed arcképét ötszáz Rubik-kockából és kerekíts belőle egy egész stop motion animációs klipet. Plusz, írj egy kevésbé sablonos és nyálas szerelmes számot.

Magic Box: If You... (2011)

Fantasztikus cyber giccsparádé bűvös kockával a középpontban, ha már magic box.

Maroon 5: Payphone (2012)

Ebben a bankrablásos sztorira épülő, mini akciófilmnek beillő klipben a Rubik-kockának mindössze egy cameo jutott, 0:32-nél.

Spice Girls: Viva Forever (1997)

Egyszer volt, hol nem volt, mese öt irritáló tündérről (ők lennének a Spice Girls), az útjukba tévedt két gyerkőcről és az erdő közepén megbúvó Nagy Bűvös Kockáról.

https://recorder.blog.hu/2014/05/25/heti_top_10-1_rubik-kockas_klipek
Heti Top 10-1: Rubik-kockás klipek
süti beállítások módosítása