Programajánló: 2014. április 29. - május 5.

2014.04.28. 20:34, subrecorder

mykki_blanco_bw685.jpeg

Sűrű lesz a következő egy hét, nézhetünk Magyarországra hazajáró brit elektronikus popot, svéd vikingeket, melegikon hiphopfigurát, de még a francia Led Zeppelint is elkaphatjuk. Ha a pénztárcánk mindet engedi.

Április 29. Kedd

Pár hete írtunk a Hidden Orchestra A38-as fellépéséről, akkor és ott mutatta be a skót zenekar előtt a Deephlux nevű magyar formáció az első lemezét, most pedig megnézhetjük, mit tudnak egy est főfellépőjeként az Instantban.

Deephlux, Lynd

Helyszín:Instant

Kezdés: 21:00

Belépő: az nincs

Facebook esemény

A behatárolhatatlan zenei stílusban mozgó öt fiatal az A38 Talentométer tehetségkutatójának különdíja után vonult stúdióba. Nem csak hogy valódi zenekarrá kovácsolódtak az ott töltött idő során, de még egy végletekig kidolgozott debütáló lemezt is kihoztak magukból. Zenéjükben keveredik a triphop, a neosoul, a downtempo, ugyanolyan közel érzik magukhoz Bonobo, vagy a Portishead zenéjét, mint a Doors-ét. Saját megfogalmazásuk szerint soulectroacoustic zenét játszanak. Az Objects című tízszámos bemutatkozó lemezük a Soundcloudon teljes egészében végighallgatható, ha támpontot keresnénk. Előttük a Lynd nevű elektronikával fűszerezett underground-pop négyes hozza majd meg a melankolikus hangulatot.


Április 30. Szerda

Kibővítve, átalakítva és új hangrendszerrel vár szerdától mindenkit az A38 tetőterasza, a jeles újra-nyitó eseményen Ben Pearce deep house producer lesz a vendég.

Ben Pearce, Alive aka Jumpski, Bergi, Tolo

Helyszín: A38 Tetőterasz

Kezdés: 23:00

Belépő: 2000 / 2500 Ft

Facebook esemény

Mondhatnánk, hogy a manchesteri Ben Pearce jegyzi a What I Might Do-t, ami az utóbbi idők egyik legnagyobb klubhimnuszává vált, és ez elégnek is kellene, hogy legyen ahhoz, hogy induljunk jegyet venni. De mivel emberünk sem tette fel kényelmesen a lábát az asztalra a jól végzett munka után, mi is dicsérjük még pár soron keresztül. A What I Might Do a brit slágerlistán a hetedik helyig jutott, ami elképesztő eredmény egy klubtracktől, de még hazánkban is megjárta a top 10-et. Azóta Ben Pearce megalapította a Purp & Soul kiadót, célja, hogy Manchestert ismét olyan nyüzsgő, központi hellyé tegye a klubéletben, mint volt a 90-es években. Ha napfelkeltéig maradnál, ajánljuk az est magyar fellépőit, játszik majd Bergi a Monkey6-től, Jumpski a StayFly-tól és a LavaLavás Tolo is. 


Május 1. Csütörtök

A munka ünnepének napján sokadszorra érkezik hozzánk a brit trip-hopos, elektronikus popban utazó Kosheen a Barba Negrába

Kosheen

Helyszín: Barba Negra

Kezdés: 20:00

Belépő: 1500 / 2000 Ft

Facebook esemény

Az 1999-ben alakult trió nevét a japán ko (régi) és a shin (új) szavak összetételével alakította ki. A Kosheen mondhatni minden évben koncertezik nálunk (2010 - Zöld Pardon, 2011 - Hegyalja Fesztivál, 2012 - SZIN, 2013 - PARK), idén sem lesz ez másként. A magyar közönség nagyon odavan a hármasért, tavaly a Brains zenekar nagy sikerű lemezének (Full Range) egyik dalában is feltűnt Sian Evans énekesnő. Legutóbb 2012-ben jelentettek meg lemezt, a negyediket (Independence), amely nem lett rossz ugyan, de az igazi klasszikus albumaik a 2000-es évek elejéről valók (Resist, Kokopelli). Emellett Sian Evans DJ Fresh-sel 2011-ben fel is került a brit kislemezlista első helyére a Louder című slágerrel. Ha ez nem is, olyan híres dalok biztosan elhangzanak majd, mint az All In My Head, a Hungry és persze a Hide U


Május 2. Péntek

Sokadik koncertjét adja Magyarországon a svéd vikingmetál zenekar, az Amon Amarth. Tavalyi, Deceiver Of The Gods című lemezük eddigi diszkográfiájuk csúcsa volt, így mindenképpen érdemes megnézni őket. 

Amon Amarth, Hypnos, Heroic

Helyszín: Barba Negra

Kezdés: 18:30

Belépő: 5499 Ft

Facebook esemény

Az 1992-ben alakult Amon Amarth a Gyűrűk Urából vett nevével (tünde nyelven a Végzet Hegye), fantasztikus témájú borítóival és dalaival az egyik legfontosabb fantasy metál zenekarrá vált az évek során. Bár ők nem szeretik a vikingmetál bélyeget (megértjük, ez legalább olyan buta stíluselnevezés, mint a chillwave), témáikat az északi mitológiából veszik és sokszor énekelnek is a szakállas, hajós, harcos népről. Reálisan nézve melodikus death metálnak nevezhetjük zenéjüket, de az biztos, hogy az egész városban aznap ez lesz az egyetlen hely, ahol nem néznek rád furán, ha szarvas sisakban toppansz be. A svédek előtt a Heroic és a Hypnos játszik hasonló zenét, az időben érkezők az előbbi zenekar CD-jét is megkapják a belépőjük mellé. 


Május 3. Szombat

New York egyik legaktuálisabb és legqueerebb előadója, a gender sztereotípiákat kiforgató Mykki Blanco első magyarországi koncertjét adja az A38-on. 

Mykki Blanco, TheShowCrew

Helyszín: A38

Kezdés: 19:30

Belépő: 2500 / 3000 Ft

Facebook esemény

Michael Quattlebaum Jr. 16 éves kora óta él New Yorkban, a város szinte rögtön magába szippantotta. Úgy vált a keletei parti art-rap szcéna egyik legjelesebb képviselőjévé, hogy mindössze két mixtape-je és két EP-je jelent meg eddig (Michael című bemutatkozó lemezén most dolgozik). Készített róla fotósorozatot a hírhedt Terry Richardson, mixtape-jeit méltatta fél New York, és a meleg rap talán legnagyobb vezéralakja lett. Széttekert, bass music-ra épülő minimális alapok, szürreális, sötét szövegek és ugyan ilyen videoklipek alkotják Mykki Blanco világát, a koncertjét újdonságokra fogékony embereknek tilos kihagyni. Előtte a TheShowCrew páros lép majd színpadra. 


Május 4. Vasárnap

Már nyolcadik alakalommal kerül megrendezésre Óbuda Napja, ahol a családi programok mellett ismét lesznek jó magyar koncertek is.

PASO, Ivan And The Parazol, Irie Maffia, Magashegyi Underground

Helyszín: Fő Tér, Szentlélek Tér, Zichy Udvar, stb.

Kezdés: egész nap

Belépő: az nincs

Már szombaton este elkezdődnek a zenei programok, a Péterfy Bori & The Love Band és a Pluto zenekar játszik majd aznap, de a fő események vasárnap kerülnek megrendezésre. A Szentlélek Téren az Irie Maffia és a Pannónia Allstars Ska Orchestra lép fel, a Zichy Udvarban délutántól az Ivan & The Parazol, az Anna & The Barbies és a Magashegyi Underground. Ott lesz még egyéb helyszíneken a Ladánybene 27, a Balkan Fanatik és a Takáts Tamás Blues Band. A koncerteken kívül kirakodóvásár, gyerek-, és családi programok, étel-ital végtelen mennyiségben.


Május 5. Hétfő

Laza riffelést hallgatnál a Dunán, egy hajó tetején? Az A38 tetőteraszára érkező francia The Socks zenekar igazi klasszik rockot ajánl a hét elejére. 

The SocksThe Adolescens

Helyszín: A38 Tetőterasz

Kezdés: 20:00

Belépő: nincs, helyfoglaláshoz kötött

Facebook esemény

A Zoknik a Led Zeppelin nyomán játszanak a blues hangzásvilágából bőven merítő rockzenét. Nem véletlenül maradt ez a stílus friss egészen máig, még 2014-ben is tud újat mutatni egy Gibson hathúros (vagy ha nem is újat, hát örök érvényűt). A francia zenekar már első EP-je (Side A) megjelenése után olyanok előtt játszott, mint a Red Fang, vagy a Karma To Burn, majd 2012-ben leszerződtek a Small Stone Records-hoz, akiknél megjelent egy újabb EP (Bedrock), ezzel körbeturnézták Európát, idén márciusban pedig végre elkészült a bemutatkozó lemez, amely a zenekar nevét viseli. Nehéz jobbat elképzelni hétfő estére, mint egy sörrel a kézben, néhány nyers témára bólogatni. Tudták ezt régen, és tudják ezt ma is az emberek, ezért fognak elmenni a Socks fellépésére. Előttük hazai pályáról a The Adolescens játszik majd. 


További ajánlott zenei események idénre:

Május 6. Kedd

Papp László Budapest Sportaréna

Peter Gabriel

 

Május 21. Szerda

A38

Woven Hand

 

Május 22. Csütörtök

A38

The Coup

 

Május 24.

A38

Pangaea

 

Május 28. Szerda

MÜPA

Pat Metheny

 

Május 29. Csütörtök

Corvintető

Jillionaire

 

Május 30. Péntek

Corvintető

Outlook Launch Party

 

Május 31. Szombat

A38

Akua Nara

 

Június 3. Kedd

Papp László Budapest Sportaréna

Iron Maiden

 

Június 6. Péntek

Kuplung

Crocodiles

 

Június 7. Szombat

Kontra Klub

Saint Pepsi

 

Június 9.Hétfő

A38

Glasser

 

Június 17. Kedd

Budapest Park

Dropkick Muprhys

 

Június 18. Szerfda

A38

Crowbar

 

Június 25. Szerda

A38

The Naked And Famous

 

Július 1. Kedd

Budapest Park

Protest The Hero

 

Július 9.Szerda

Gozsdu Manó Klub

Deap Vally

 

Augusztus 2. Szombat

Akvárium

Black Lips

 

Augusztus 7. Csütörtök

A38

Chelsea Wolfe

 

Augusztus 10. Vasárnap

A38

Converge

 

Október 18. Szombat

Papp László Budapest Sportaréna

Kylie Minogue

 

Október 19. Vasárnap

A38

OFF!

 

Október 27. Hétfő

Papp László Budapest Sportaréna

James Blunt

https://recorder.blog.hu/2014/04/28/programajanlo_2014_aprilis_29_majus
Programajánló: 2014. április 29. - május 5.
süti beállítások módosítása