Rémisztő klipre vágysz? Tessék, masszázshorror! (18+)

2014.04.24. 11:37, rerecorder

tobacco.jpg

Hamarosan megjelenik az amerikai experimentális Black Moth Super Rainbow zenekar frontemberének, a szólóban Tobacco néven nyomuló Thomas Fec-nek a harmadik lemeze. A május elején érkező Ultima II Massage című albumhoz megérkezett az első videó, ami pontosan igazodik a lemezcímhez. A Streaker klipjében ugyanis az ultimét masszázsélmény elevenedik meg, de nem úgy ahogy várnánk.

A főképp analóg szintikkel és nyolcvanas évekbeli kazettákkal, szalagokkal, manipulált szalagos magnókkal dolgozó Tobacco harmadik lemezének felvezető dala még a szokásosnál is sötétebb, ráadásul sikerült megtalálni hozzá a tökéletes vizuális körítést. Amit Eric Wareheim rendező személye garantál is. Wareheim a szürreális humor egyik mestere, Tim Heideckerrel közös projektjeik, tévéműsoraik (a Tim And Eric páros legismertebb showja a szatirikus-bizarr Tim And Eric Awesome Show, Great Job!) már eleve kellően népszerűvé teszik őt, de emellett még zenél is (jelenleg egy Sola nevű zenekarban) és ami a legjobb: videókat rendez. Wareheim jegyzi a nyolcvanas-kilencvenes évekbeli trashben turkáló, trendindító Flying Lotus-klipet (Parisian Goldfish), számos zseniális Major Lazer-videót (Keep It Goin' Louder, Pon De Floor, Bubble Butt), vagy a tavalyi év egyik csúcsklipjét, a Beach House-ra tervezett gyönyörűen ijesztő víziót (Wishes).

BEACH HOUSE-INTERJÚNKBÓL MI DERÜL KI? HÁT, NEM LYNCH AZ EGYIK KEDVENC RENEDZŐJÜK?


Szóval ma már bőven esemény, ha új klipet rendez, így első 2014-es videója is simán az, ráadásul az utóbb említett, Twin Peaks-színészt, a Laura Palmer apját játszó Ray Wise-t főszerepbe helyező Beach House-klip jó kiindulás a mostani műhöz, hiszen a Streaker elején a Twin Peaks félelmetes BOB-jához hasonló karakter próbál minket meggyőzni, hogy a családi vállalkozásban működő masszázsszalonjuk a város legjobbja. Na ja. Twin Peaks, illetve Lynch-hatású ez a videó is, de ez már nem elvarázsol, hanem megrémiszt. A késő éjszakai tévéhirdetéseket idéző indulás után egy háromajtós folyóson találjuk magunkat, mi vagyunk a kamera és már az első ajtón belépve nem stimmel a kép: egy hosszú hajú valaki a sarokba fordulva áll és egy majdnem meztelen pacák fekszik a masszázságyon, ahova elvileg mi tartunk. Lesz itt teljes élmény, és ne maradjon kétség, mind a három ajtón be kell lépnünk.


a Streaker meztelenséget is bőven tartalmazó, felkavaró klipje: 

https://recorder.blog.hu/2014/04/24/remiszto_klipre_vagysz_tessek_masszazshorror
Rémisztő klipre vágysz? Tessék, masszázshorror! (18+)
süti beállítások módosítása