Ultra ritka lemez a láthatáron Aphex Twintől

2014.04.10. 15:17, subrecorder

Aphex-Twin1.jpg

A Wu-Tang Clan egypéldányos albummegjelenése után nem sokkal egy másik eszméletlen lemezritkaság keltette fel a figyelmet: a Discogs nevű weboldalon felbukkant Aphex Twin Caustic Window néven jegyzett 1994-es kiadatlan lemezének egyik tesztpéldánya, melyet a tulajdonosa 13 500 dollárért árult. A We Are The Music Makers fórum most elindított egy akciót, hogy a lemez legyen elérhető néhány ember számára. Mondjuk 501-ünknek.

Richard D. James, azaz Aphex Twin igazi legendának, pionírnak számít az elektronikus zenében, a 90-es években rengeteg olyan kiadványa jelent meg (csak három példa: Selected Ambient Works 85-92 - 1992, ...I Care Because You Do - 1995, Richard D. James Album - 1996) amelyeket méltán a műfaj klasszikusai közé sorolnak. Caustic Window néven is jelentetett meg pár EP-t, és mint most kiderült, egy teljes albumot is felvett, de ez kereskedelmi forgalomig nem jutott el, néhány tesztpéldány azonban létezik belőle. Amikor felbukkant ezek közül az egyik a Discogs-on, a WATMM lecsapott rá, és az az ötletük támadt, hogy az albumot (amit egyébként állítólag a jelenlegi tulajdonosa egyszer sem hallgatott meg) elérhetővé kellene tenni a legfanatikusabb rajongók számára digitális formában. Megkeresték a Rephlex Records-ot, Aphex Twin kiadóját, ők pedig belementek a dologba és megadták az engedélyt a felvétel egyszeri, 500 példányos digitális terjesztésére.


PÁR HETE, A WU-TANG-MEGJELENÉS KAPCSÁN ÖSSZEÁLLÍTOTTUNK EGY TOP 10-ES LISTÁT A CSAK EGY PÉLDÁNYBAN LÉTEZŐ LEMEZEKRŐL.

A WATMM adminisztrátora, Joyrex egyébként végül 8368 dolláros árban állapodott meg a lemez birtokosával, ennyivel fog kikerülni az album a Kickstarter crowdfunding oldalra. Az az 500 ember, aki minimum 16 dollárral beszáll a finanszírozásba, az akció végén letöltheti digitális formában a teljes albumot. Amint összejön az összeg, a Caustic Window felkerül eBayre, itt fogják elárverezni az eredeti példányt. Az ebből befolyó pénzt pedig elosztják a Rephlex kiadó, a kickstarteres befizetők és egy egyelőre még ki nem választott jótékonysági szervezet között.

"Mindenki egyetértett abban, hogy ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy az igazi hardcore fanok kapjanak valamit, ami amúgy sosem látna napvilágot" - mondta Joyrex (aki a nicknevét egyébként a Caustic Window EP-k címe alapján választotta).


Caustic Window néven azért jelentek meg hivatalosan zenék, például ez:


Aphex Twin igen zaklató klipje a Come To Daddyhez:


a Windowlicker előbb inkább vicces, de utána ez is elég elborult lesz:

Címkék: aphex twin
https://recorder.blog.hu/2014/04/10/ultra_ritka_lemez_a_lathataron_aphex_twintol
Ultra ritka lemez a láthatáron Aphex Twintől
süti beállítások módosítása