Készül Panda Bear új lemeze

2014.02.24. 17:08, subrecorder

panda-bear.jpg

Az Animal Collective tagja három év után jelentkezik ismét szólóalbummal, amelynek producere a 2011-es Tomboy után ismét Sonic Boom lesz. A címe egyenlőre: Panda Bear Meets The Grim Reaper.

Az Animal Collective generációnk egyik legnagyobb kritikuskedvenc zenekara, legutóbbi, Centipede Hz című lemezükön kívül egytől egyig modern klasszikusként tartják számon kiadványaikat. A nyomás tehát régóta nagy a pszichedelikus freak-folk-pop kollektíven, ilyen esetekben szokott jól jönni, ha a tagoknak van egy mellékes egyéni projektje, ahol kiereszthetik a gőzt. Nos, egy jó ideje Panda Bearnek (született Noah Lennox) már ez sem adatik meg, szólólemezeit legalább annyian várják, mint a fő zenekar anyagait. 2007-es, samplingekkel telepakolt harmadik lemezét (Person Pitch) többek között a Pitchfork és a Gorilla Vs. Bear is az év legjobbjának választotta. A Tomboy-jal aztán új irányt vett, a hangminták szinte teljes mellőzésével, egy erősen gitár- és dobcentrikus albumot kaptunk, amit Lennox egyedül, egy földalatti stúdióban rögzített.

AZ ANIMAL COLLECTIVE ELŐZŐ LEMEZÉRŐL ITT ÍRTUNK.

Az új lemez dalairól azt állítja az Under The Radarnak adott interjújában, hogy hiphop hatásokkal tűzdelt, komolyabb, emberibb (tökéletlenebb) hangzásúak lesznek, és hogy ismét próbál minél inkább elhatárolódni előző albumainak világától. A Panda Bear Meets The Grim Reaper hivatalos megjelenési dátuma még nem ismert, de biztosan hallhatjuk még a 2014-es évben.

Panda Bear legutóbbi közreműködése, a tavalyi Daft Punk-lemez egyik legjobb dalában:


a 2007-es Person Pitch, teljes egészében:


a leghíresebb Animal Collective-dal, a My Girls:

 

https://recorder.blog.hu/2014/02/24/keszul_panda_bear_uj_lemeze
Készül Panda Bear új lemeze
süti beállítások módosítása