Az első 2014-es albumhallgatóban: Bruce Springsteen, Sharon Jones, Stephen Malkmus

2014.01.07. 18:39, rerecorder

bruce_springsteen_high_hopes_album_artist_ARIA_261113_640x360.jpg

Megérkeztek a 2014-es év első komolyabb, meghallgatható albumai, közte Springsteen az amazonon már pár nappal korábban csekkolható High Hopes-a (melyről már bemutattuk a címadó dalt), Sharon Jones csodálatos lemeze, Damien Jurado szép anyaga vagy Stephen Malkmus hatodik saját nevén kijött korongja (ha cd-n vagy vinylen veszi meg valaki, akkor korong, mármint).

Bruce Springsteen 2002-ben feltámadt, a január 14-én megjelenő High Hopes már a hatodik lemeze lesz az elmúlt tíz évben, soha korábban nem produkált ilyen sűrű albummegjelenést - és a lemezek alapján nyilvánvaló, hogy mindezt mennyire élvezi. Konkrétan az új lemez alapján is nyilvánvaló, bár az anyag más szempontból érdekes, hiszen ez az első olyan albuma, amin csak feldolgozások, önátdolgozások, kiadatlan dalok szerepelnek. Az előző stúdióalbumhoz képest némileg vagányabbul hangzó anyagon szerepel egy trombitás Saints- és egy orgonás Suicide-feldolgozás is, ezek springsteenesebbek, mint sok másik dal a lemezen. A Deezeren keresztül hallgatható.


Springsteen lemeze a Spotify-on is:


Sharon Jones az egyik legjobb női példa a későn kezdett csodálatos karrierre (az egyik legjobb férfi pedig Charles Bradley-é, ugyanannál a kiadónál kezdték), a hetvenes évek eleje óta soult énekelgető, amúgy polgári foglalkozásból élő Jones 1996-ban kapta meg azt a figyelmet, amit már évtizedek óta megérdemelt volna, 2002 óta megbízhatóan érkeznek remek retrosoul stúdiólemezei The Dap-Kings nevű kísérőzenekarával közösen, éppen ez az ötödik akadt csak meg kicsit, mert tavaly nyáron rákot diagnosztizáltak nála, de szerencsére egy sikeresen műtéten túl folytatni tudta karrierjét, és a Give The People What They Want nem hazudik, az év első szuper lemezét kapjuk. De ez 1973 január első napjaiban is igaz mondat lett volna. Az NPR hallgatóján keresztül élvezhető.

Ez pedig a lemez Retreat! című nyitódalának animációs klipje:

És a vadonatúj videó, a rákból felgyógyult hús-vér Sharonnal, a Stranger To My Happiness című dalhoz:


Damien Jurado megvan? Pedig a kilencvenes évek vége óta rendszeresen adja ki megbízható színvonalú nagylemezeit, most a 11. stúdióalbumával kapunk egy újabb esélyt a felfedezésére, folkos, rockos, szépen hangszerelt, a Shins-tag, Foxygen-producer Richard Swifttel felvett Brothers And Sisters Of The Eternal Son nagyon szép lemez. Az NPR-en keresztül hallgatható ez is.

DAMIEN JURADO A LEGUTÓBBI MOBY-ALBUM EGY DALÁBAN IS HALLHATÓ, ÍME.


És az megvan, hogy Stephen Malkmus már több lemezt adott ki saját neve alatt, mint a Pavementtel? A most kijött hatodik lemezén (mely a negyedik azok közül, amin The Jicks nevű kísérőzenekarával játszik) hozza szokásos formáját, aki bírják őt, ezt is bírni fogják tőle.

https://recorder.blog.hu/2014/01/07/az_elso_2014-es_albumhallgato_bruce_springsteennel_sharon_jones-szal_stephen_malkmus-szal
Az első 2014-es albumhallgatóban: Bruce Springsteen, Sharon Jones, Stephen Malkmus
süti beállítások módosítása