Elkészült a világ legnagyobb vinyl lemeze

2014.01.04. 15:16, Frontrecorder

eaglesforum.jpg

A fenti képen látható óriás vinyl a Los Angeles-i Forum aréna tetején forog, az Eagles Hotel California albumának címkéje van rányomva és a veterán amerikai zenekar hatestés koncertsorozatát népszerűsíti.

AZ EAGLES BEST OF LEMEZE AZ EGYIK LEGJOBBAN FOGYÓ VÁLOGATÁS, ITT GYŰJTÖTTÜK ÖSSZE A TÖBBIT. 

eagles2013.jpgA country rock/soft rock titánjai tavaly februárban jelentettek meg egy karrieráttekintő dokumentumfilmet History Of The Eagles címmel, melynek apropóján turnéra is indultak. Ennek részeként adnak hat koncertet a Los Angeles egyik elővárosában, Inglewoodban álló Forumban, január 15-én, 17-én, 18-án, 22-én, 24-én és 25-én, a majd egy hetes rezidenciát pedig a helyszín egy monumentális hirdetéssel reklámozza. Az Eagles legsikeresebb stúdióalbumának, az 1976-ban megjelent és azóta világszerte több mint 32 millió példányban elkelt Hotel Californiának a kör alakú fedett aréna tetejére applikált monumentális replikája kerekítve 124 méter átmérőjű, 25 tonnát nyom, a megtervezése, legyártása és felépítése összesen 20 ezer munkaórát emésztett fel, ebből 200 óra volt csak a lemezcímke kinyomtatása (amelyen egyébként a zenekar nevének betűi akkorák, mint a Hollywood-feliraté). A valódi albumnál több mint négyszázszor nagyobb átmérőjű gigalemez szabad szemmel is jól látható a landoló repülőgépekről (a Los Angeles-i nemzetközi reptér mindössze néhány kilométerre van), valóban vinylből készült és úgy 27 km/h-s sebességgel forog. Ennél durvább már csak az lenne, ha a giga-Hotel California meg is szólalna, de persze ehhez meg kellett volna építeni a világ legnagyobb lemezjátszóját is. Az így is lenyűgöző konstrukcióról további adatok is megtudhatók a felépítését dokumentáló videóban: 

A hatalmas reklámfogással egyébként a Forum magát is hirdeti: az 1967-ben átadott kosárlabda- és jéghokiaréna, amely kezdettől otthont adott koncerteknek is, 2012 nyarán új tulajdonoshoz került és egy alapos felújítás után most nyit újra - az Eagles hatestés koncertszériájával. A zenekar nem először abszolvál egymás után több fellépést a 18 ezres kapacitású Forumban: sikerei csúcsán, 1976-ban három bulit nyomtak le ott októberben, a koncerteket rögzítették és ebből az anyagból néhány felvétel rákerült Eagles Live lemezre.

AZ EAGLES AZ EGYIK CSENDKIRÁLY, A KÉT ALBUMA KÖZTI 28 ÉV SZÜNETTEL. DE KIK HAGYTAK KI MÉG ENNÉL IS TÖBBET?

A Take It To The Limit erről a bizonyos koncertlemezről:

A Hotel California Life In The Fast Lane című dala egy tavalyi koncertről:

Ez pedig a Hotel California poénremixe 1990-ből az Orb tagjaitól:

Címkék: eagles
https://recorder.blog.hu/2014/01/04/elkeszult_a_vilag_legnagyobb_vinyl_lemeze
Elkészült a világ legnagyobb vinyl lemeze
süti beállítások módosítása