Dalpremier! Stamusic feat. Stamukli: Még egyszer

2013.12.02. 15:01, rerecorder

stamusic_2.jpg

A budapesti Stámusz-fivérek 2010 óta működő house-duója, a Stamusic már a nálunk debütált előző dalával (Go To The Disco) határozottan popos irányt vett, és ezen az úton is halad tovább a testvérpár; vadonatúj daluk már nemcsak fülbemászó és maximálisan rádióbarát, de rendes verze-refrén-verze szöveget is kapott, ráadásul magyarul. A friss Stamusic-számban ismét egy fiatal énekesnő hallható, aki nem más, mint a két producer húga, Stamukli, azaz Stámusz Lilla. Még egyszer - itt először.

"Az angol nyelvű számok után szerettünk volna egy magyar nyelvűt is készíteni, ami valódi kihívásnak bizonyult. A szöveg megírásában a Venice Valley-ből Sugár Andor volt a segítségünkre (ő látható a nyitóképen jobbra - a szerk.). A dalt a húgunk énekelte fel, aki a Bubinga nevű drum'n'bass-projektünk Home című számában is közreműködött, de ott angolul. Mikor már majdnem elkészültünk a dallal, kicsit még üresnek éreztük, így felkértük egy jó barátunkat, Simon Kolost, hogy játsszon fel gitárt a számhoz, ami ezzel lett kerek" - meséli a dal születéséről az idősebbik fivér, Stámusz Ferenc.

Íme a "családi vállalkozásban" készült, zeneileg a kilencvenes évek polírozott popos house-hangzását idéző Még egyszer:

A duó elárulta, hogy a közeljövőben terveznek még együtt zenélni "a húgival", és hamarosan elkészül a következő angol nyelvű számuk egy ismert magyar zenekar frontemberével. A Stamusic nemrég Marge-nak készített egy hivatalos remixet, alább a legutóbbi nem hivatalos, táncos átiratuk a londoni Maribou State duó egy számából:

https://recorder.blog.hu/2013/12/02/dalpremier_stamusic_feat_stamukli_meg_egyszer
Dalpremier! Stamusic feat. Stamukli: Még egyszer
süti beállítások módosítása