Dalpremier! Kéknyúl: Left Black

2013.11.08. 19:40, Frontrecorder

KEKNYUL_csoportkep__ 2.jpg

Kéknyúl zenekart a hazai és nemzetközi fronton egyaránt elismert billentyűs, Premecz Mátyás alapította 2008-ban, hogy izgalmasan kiaknázza a közel félszázados Hammond orgonájában rejlő könnyűzenei lehetőségeket. Az együttesnek decemberre várható az új albuma, erről a Left Black című dal itt nálunk hallható először.

A Kéknyúl eredetileg instrumentális felállásban a tradicionális dzsesszklubok hangulatához igazodó lendületes, improvizatív blues-funk zenét játszott, melynek a Hammond orgona adott egyedi ízt. A hagyományosabb zenei kereteket kinőve az együttes később új taggal, Andrew Hefler énekessel gyarapodott, és kibővítette fúvóskarát a pozan, alt- és tenorszaxofon mellett már trombitával is.

Qualitons-ból, a Barabás Lőrinc Eklektric-ből vagy épp Sena zenekarából is ismert Premecz Mátyás a funk, a jazz és a blues unikális egyvelegeként meghatározható kezdeti Kéknyúl-stílust izgalmas, pörgő, dinamikus kortárs pophangzássá formálta, melyben a vezényszó mára az Aloe Black, Cee Lo Green, vagy épp John Newman nevével is fémjelzett neosoul lett.

A Kéknyúl a 2010 nyarán megjelent bemutatkozó album, a Nahát babán után decemberre ígéri a második stúdiólemezét The Wind Plays Me címmel. A zenekar legközelebb november 22-én lesz hallható az A38-on (itt a Facebook-eseményoldala), a közelgő új lemezről egy dal pedig itt debütál. Íme a Left Black:

https://recorder.blog.hu/2013/11/08/dalpremier_keknyul_left_black
Dalpremier! Kéknyúl: Left Black
süti beállítások módosítása