Egy ijesztő klip és négy új dal Bowie-tól

2013.10.31. 17:39, Frontrecorder

bowieindex.jpg

Ugyan nem David Bowie nyerte az idei Mercury-díjat (hanem James Blake), és jelen sem volt az eseményen, maga helyett viszont elküldte premierre nem éppen szokványos új klipjét, amely a The Next Day-ről a Love Is Lost című dalának James Murphy-remixéhez készült (már önmagában az sem annyira megszokott, hogy egy átirat hivatalos videót kapjon). A Mercury-díjátadó napján négy eddig kiadatlan dala is felkerült az internetre.

Bowie folytatja a zavarbeejtő videoklipek sorát: ezúttal egy művészies, de minimál költségvetésű házi videót forgatott New York-i irodájában ő maga, asszisztense, a fotós Jimmy King és egy barátja segítségével, saját magáról készült és meglehetősen ijesztő bábok társaságában. A mindössze 13 dollárból készült klipben az énekes többnyire egy sötét bábfigura arcára vetítve énekel, bár hús-vér alakban is feltűnik pár másodpercre, késmosás közben, a horrorisztikus bábok között az egyik a Scary Monsters album idején mintázza az énekest, de láthatjuk az Ashes To Ashes korabeli videójának bohócát is - minthogy a remix maga is megidézi ezt a dalt. Zseniális önutalás!

Szintén tegnap töltötte fel valaki a YouTube-re a The Next Day november 5-én megjelenő Extra bővített kiadásán helyet kapott kiadatlan stúdiófelvételeket - Atomica, The Informer, Like a Rocket Man, Born In A UFO. Ezeket azóta leszedték, de alább meghallgathatók.

Atomica:


The Informer:


Born In A UFO:


a Like A Rocket Man:

https://recorder.blog.hu/2013/10/31/egy_ijeszto_klip_es_negy_uj_dal_bowie-tol
Egy ijesztő klip és négy új dal Bowie-tól
süti beállítások módosítása