Utánzatokat koppintó ruhákat tervezett a Versace számára M.I.A.

2013.10.08. 18:04, Frontrecorder

miaversace.jpg

Az egyedi öltözködési stílusáról is ismert M.I.A. tervezte a Versace méregdrágánál eggyel alacsonyabb árfekvésű Versus vonalának új kollekcióját, melyet a milánói luxus divatmárka olcsó, londoni piacokon kapható kreatív hamisítványai ihlettek.

006.jpg"A hamisítványok, illetve azok, akik ilyeneket készítenek és árulnak mindig is foglalkoztattak, ez része a kultúrámnak. Így amikor a Versace megkeresett, arra gondoltam, remek ötlet lenne megfordítani a dolgot: eddig az ő ruháikat koppintották, most ők koppintanák a koppintókat, akik ha ezt is hamisítani akarják, a koppintások koppintásait lesznek kénytelenek koppintani” - nyilatkozta az énekesnő.

Furmányos logika, az ötlet pedig, lévén a Versacéről beszélünk, nyugodtan nevezhető hajmeresztőnek, ám a cég, illetve annak mindenható nagyasszonya vevő volt a dologra. "Lenyűgöz az utca energiája, ezért amikor M.I.A. előállt az elképzelésével, hogy a kollekciója Versace-hamisítványokból merítene, azt gondoltam, ez óriási ötlet” - lelkendezett a sajtónak Donatella Versace, aki szerint a "könnyed, feltűnő és pimasz” ruhadarabok tökéletesen illeszkednek a Versus vonal filozófiájához.

A konvenciókat felforgató kollekcióhoz stílszerű piaci kampányfotók készültek, íme belőlük egy:

versusversacemia.jpg

A 19 darabból álló, a Versace védjegyes medúzafej logóját és klasszikus görög-római építészetből vett motívumait "remixelő” valamint arany érme-, szanszkrit írásjel- és lótuszvirág mintákkal díszített sportos, mindennapi uránus viseletnek szánt kapszulakollekció október 16-tól kapható. Sokkal többet egyelőre nem tudunk mutatni belőle, pillanatnyila mindössze néhány anim gif virít csak a kollekció tipikusan M.I.A.-s dizájnú weboldalán.

M.I.A. Matangi című negyedik albuma pedig úgy tűnik, november 5-én végre megjelenik, íme róla a legutóbbi beharangozó dal, a Come Walk With Me lyric videója:

Címkék: divat versace m.i.a.
https://recorder.blog.hu/2013/10/08/utanzatokat_koppinto_ruhakat_tervezett_a_versace_szamara_m_i_a
Utánzatokat koppintó ruhákat tervezett a Versace számára M.I.A.
süti beállítások módosítása