Tyler, The Creator: Tamale (videó)

2013.10.08. 13:28, Frontrecorder

tamale.jpg

Az Odd Future hiphop-kollektíva vezetője, a rapper-producer (emellett grafikus, filmes és ruhatervező) Tyler, The Creator elég őrült egy fazon, aki eddig is szürreálisan buggyant videókkal állt elő, és ezúttal sem hazudtolta meg magát: a Wolf című második albumának Tamale című számához saját maga által rendezett eszement és rikítóan színes klipben női fenéken trambulinozik, óriási házimacska hátán lovagol, kifehéredik, szó szerint segget csinál a szájából és a róla összegyűjtött negatív kritikákra zsebhokizik. És ezzel még nincs vége…

TYLER, THE CREATOR WOLF CÍMŰ ALBUMÁRÓL GAZSI RAP SHOW ÍRT NEKÜNK KRITIKÁT.

A zakkant törzsi ritmusú dal videójának ezen a pontján ugyanis, amikor az éppen a szobájában önkielégítő gyerek-Tyler, The Creatorra rányit apja helyett apja, vagyis a menedzsere, hirtelen váltással elkezdődik egy zeneileg, szövegileg és hangulatilag teljesen eltérő másik dal a Wolfról, a meditatív Answers, a rapper egy pszichológus rendelőjében valódi apjának olvas be nagyon keményen, miközben egy bambán maga elé révedő gitáros és dobos kíséri - utóbbi nem más, mint Pharrell Williams. WTF?

A Tamale (ami egy hagyományos közép-amerikai étel, kb. töltött kukoricacsuhé - hát ööö oké) mocskosszájú, néhol durván pornográf szövegében Tyler egyébként nagyjából azt üzeni a kritikusainak, hogy azt mond és tesz, amit akar, illetve hogy azért még nem nyugodott ő le, ahogyan sokan gondolják. Nekik rögtön az elején ezt veti oda: "Nos, nyaljátok meg a farkam, ez hogy hangzik?”

A szórakoztatóan infantilis klipben pedig mellékesen az amerikai médiacenzúra - és közvetve a társadalom - is megkapja a maga kritikáját: "A film explicit természetéből kifolyólag kénytelen voltam ezt a részt elhomályosítani, mivel a nézők képtelenek az értelmes párbeszédre, mielőtt véleményt alkotnának. Isten hozott Amerikában!” - áll a felirat egy kikockázott jelenet alatt, majd ezután ugrál Tyler egy napozó nő fenekén, minta az gumiasztal lenne, ezzel az aláírással: "Ez a szar viszont megengedett.”

https://recorder.blog.hu/2013/10/08/tyler_the_creator_tamale_video
Tyler, The Creator: Tamale (videó)
süti beállítások módosítása