Moby és Wayne Coyne összeszedi a kitaszítottakat egy hippiálomban

2013.09.04. 11:00, rerecorder

moby coyne.png

Moby október 1-én jelenteti meg Innocents című új albumát, melynek beharangozó, a Flaming Lips-énekes, Wayne Coyne-nal közös hippidalához (The Perfect Life), egy Flaming Lips-agymenéseket idéző klip készült kitaszítottakkal, szellemekkel, mindenféle maskarás és ruhátlan figurákkal.

A dal két előadója teljes mariachi-szerelésben ballagva, gitározva, harmonikázva énekel Los Angeles-ben és útközben összeszedik a templomból kitaszított királyt, a gumiruhás balerinát, a görkorizós szellemeket, majd felvonóznak egy magas pontra és a naplementében, L.A.-vel a háttérben - ki csöcsösen, ki pöcsösen -  közösen danolásznak egy jót (a "perfect life is all we need" sort ismételgetve egy akusztikus gitáron és némi elektronikus alapon, monumentális kórussal a végén).

ITT PEDIG EGY FLAMING LIPS-AMANDA PALMER TABUDÖNTÖGETŐ KÖZÖS KLIP.

Moby így mesél a kollaborációról: "Wayne-nel 1995-ben találkoztunk először, amikor mindketten előzenekari pozícióban voltunk a Red Hot Chili Peppers európai turnéján és barátok lettünk. Amikor megírtam ezt a dal egyből Wayne-re gondoltam, mert a Flaming Lips is mindig nagyon nyitott és ünnepi, amikor élőben játszik és ugyanez a tökéletes hangulat az, amit elképzeltem a Perfect Life-hoz. Írtam egy SMS-t Wayne-nek, hogy "Szia, van egy dalom, akarsz énekelni benne?", ő meg fél perc múlva vissza SMS-ezett, hogy "Persze, küld át", így."

a Flaming Lips 2002-es időszakát kissé mézesebben idéző The Perfect Life klipje:


ez pedig a klipforgatás napján készült, próba nélküli, hirtelen jött ötletből előadott akusztikus gitáros verzió, jobb szélen egy guggolásban megfáradt meztelen nővel:

https://recorder.blog.hu/2013/09/04/moby_es_wayne_coyne_osszeszedi_a_kitaszitottakat_egy_hippialomban
Moby és Wayne Coyne összeszedi a kitaszítottakat egy hippiálomban
süti beállítások módosítása