UNKLE- és Radiohead-számot is elővesz turnéján az Atoms For Peace

2013.06.03. 17:03, Frontrecorder

atoms_1.jpg

Thom Yorke szupergrupja, az Atoms For Peace már javában készül a július 6-án Párizsban induló turnéjára, és hogy fokozzák a várakozásokat, egy hete elkezdtek villanásnyi videókat közzétenni a Los Angelesben zajló zenekari próbákról. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a formáció a 2009-2010-es koncertjeihez hasonlóan ismét játszik majd Radioheadet, de akár az 1998-as UNKLE-lemez Yorke-os számát is beiktathatják a műsorba - a legutolsó próbatermi videón mindenesetre teljes hosszában eljátsszák a dalt. 

Az Atoms For Peace turnépróbáinak videonaplózása május 27-én kezdődött ezzel a szösszenettel, amelyen Flea bohóckodik a basszusgitárjával:

Aztán láthattuk ugyanőt dzsemmelni, majd a következő két videón (itt és itt) az előző turnén is játszott Paperbag Writer című Radiohead-szám (a Hail To The Thief albumon szereplő There There kislemez b-oldalas dala) próbájából dokumentáltak összesen alig egy percet. Ezután jött két - ezúttal színes - pillanatfelvétel Thom Yorke-kal; az elsőn az Atoms For Peace-album címadó dalát énekli, a következőn vidám táncot lejt 

THOM YORKE TÁNCKULTÚRÁJÁT AZ INGENUE CÍMŰ ATOMS FOR PEACE-DAL KLIPJÉBEN IS MEGCSODÁLAHTJUK.

A videonapló  - eddigi - megkoronázásaként pedig tegnap posztolták azt a felvételt, amelyen az UNKLE Psyence Fiction című 1998-as albumán szereplő, Thom Yorke énekes közreműködésével felvett Rabbit In Your Headlights-ot játsszák el lecsupaszított verzióban. 

Nagyon is elképzelhető tehát, hogy az AMOK album és Yorke szólódalai, illetve a fent említett Radiohead-szám mellett a kollektíva felveszi ezt a dalt is a koncertprogramjába. Ami viszont biztos, hogy Yorke, Flea és a többiek - Nigel Godrich, Joey Waronker és Mauro Refosco - hozzánk legközelebb a trencséni Pohoda fesztiválon lépnek fel július 12-én (másnap pedig az Exit fesztiválon játszanak.)

Címkék: atoms for peace
https://recorder.blog.hu/2013/06/03/unkle-_es_radiohead-szamot_is_elovesz_turnejan_az_atoms_for_peace
UNKLE- és Radiohead-számot is elővesz turnéján az Atoms For Peace
süti beállítások módosítása