Nyerj jegyet a Kiosk szombati partijára Tensnake-kel!

2013.04.22. 13:28, Frontrecorder

tensnake.jpg

Budapest új partisorozata a Kiosk, amely az eddigi deep és experimentális house fejezetek után harmadik megmozdulásán a nu-disco egyik nagyágyúját kínálja: április 27-én, szombaton az A38-on a vendégük az underground és a mainstream klubvilág közös kedvence, a tavaly a Balaton Soundon is eksztatikus hangulatot teremtő német Tensnake lesz, aki ezúttal élő szettel örvendezteti meg a kifinomultabb partizenék kedvelőit. Hogy az öröm még nagyobb legyen, van pár jegyünk a bulira.

A legnevesebb megadiszkók, fesztiválok színpadán és apró, kultikus klubok pultjában egyaránt otthonosan mozgó Marco Niemerski hamisítatlan Live produkciója egy lassan tíz éve töretlenül ívelő karrier esszenciája, amelynek izgalmas ízeit elsősorban a nu-disco, a disco-house, illetve legkülönbözőbb előzményei, és folyományai határozzák meg.

Tensnake az elmúlt évtizedben a korai "diszkó” hangzásvilágát variáló producerek második hullámával került a köztudatba. A saját alapítású Mirau kiadóján megjelent Restless EP-vel debütált, és különösen a húzódarabnak szánt Around The House volt a tanúbizonyság arra, hogy az újhullámos diszkóban bőven van még lehetőség, Marco pedig a legújabb mutációk egyik kiemelkedő alkotója lehet. A korai Get Physical-kiadványokat idéző összhatást még a house dominálta, de egyértelműen egy új trend kialakulásának lehettünk fültanúi.

Három évnyi kísérletezés után, 2009-ben ért révbe: az In The End (I Want You To Cry) három száma négy év távlatából is szórakoztató és maradandó szerzeménynek bizonyul. Leginkább a Metro Area hagyományait ragozó, egy csipetnyi Detroitot felvillantó és röpke baleár kitekintést is magában hordozó megjelenés a jobb híjján nu-disco-nak nevezett kategória esszenciális és emblematikus darabjaként vonult a köztudatba és nyitotta meg Tensnake előtt az utat.

A klasszikus diszkó, a nyolcvanas évek robotfunkja, és a korai detroiti techno, illetve chicago house inspirálta producer előbb a szuperlatívuszokkal körülírt Permanent Vacation kiadónál erősítette meg státuszát Coma Cat, illetve Need Your Lovin című maxijaival, majd a kultikus Defecteden landolt dupla mix cd-jével és exkluzív Mainline című szerzeményével mosta el sikeresen az underground és mainstream közötti határvonalat.

Nem mehetünk el szó nélkül különböző remixei mellett sem, melyekből készült többek közt az Azari & III-nek és a norvég Prins Thomas-féle Internasjonal jegyezte Discodromo tizenkettesére is.

A kritikai méltatások mellett a hallgatóság is végérvényesen is szívébe zárta az ifjú hamburgit, és a Kiosk aktuális bulijára már a szcéna egyik nagyágyújaként érkezik.

Kiosk presents Tensnake live (DE)

2013. április 27., szombat, 23:00
A38 Hajó

Tensnake live (Mirau, Running Back, Permanent Vacation, Defected)
Crimson + Chrom (Kiosk, ikz, LtC!)
Grasshop (Kiosk, Hypnosis)
Vikipop (Slowdance)
Bpstreet (mapping vizuál)

A Kiosk szombati partijára az nyerhet belépőt, aki

- megnyomja a Like/Tetszik gombot itt a cikk felett ÉS

- visszajelöli, hogy részt vesz az eseményen ÉS

- lájkolja a Recorder Facebook-oldalát ÉS

- küld egy e-mailt Tensnake tárggyal a jatek@recorder.hu címre ÉS

- akit kisorsolunk.

A játékban résztvevők között 2 darab jegyet sorsolunk ki. Sorsolás április 25-én, a nyerteseket e-mailben értesítjük.

https://recorder.blog.hu/2013/04/22/nyerj_jegyet_a_kiosk_szombati_partijara_tensnake-kel
Nyerj jegyet a Kiosk szombati partijára Tensnake-kel!
süti beállítások módosítása