Április 10-ig lehet nevezni a Talentométer élőzenés tehetségkutatóra

2013.04.04. 18:13, Frontrecorder

talentometer.jpg

(X) A tavalyi és a tavalyelőtti nagy siker után idén is megrendezik a Talentométert, az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. közös könnyűzenei tehetségkutatóját. Az április 10-ig tartó nevezési szakaszban öt műfajban várják a zenekarok, előadók jelentkezését a talentometer.hu honlapon, majd az A38 Hajón tartott koncertelődöntőkbe bejutók május 19. és június 23. között hat vasárnapon át mutatkoznak be értő zsűri és lelkes közönség előtt, hogy kiderüljön: idén kik a legtehetségesebbek. A nevezéssel egy időben a honlapon elkezdődött a közönségszavazás is - a legnépszerűbb előadók szintén bejutnak az elődöntőkbe. 

talentometer3_A2.jpgKét év alatt bebizonyosodott, hogy óriási szükség van egy, lehetőség szerint minden zenei műfajt magába foglaló, élőzenei tehetségkutatóra. Ezt igazolta az évente közel 650 nevező produkció, a hónapokon át zajló válogatók, és a számtalan ígéretes tehetség; a több ezres közönségszám, és az, hogy az egykor indult díjazottak közül jó páran azóta befutottak, vagy a siker küszöbén állnak.

Az eddigi tehetségkutatók számos fiatal zenekart és előadót (pl. Bambi Beatz, Góbé, Vibekillaz, Szkítia, Zeropozitive) "termeltek ki”, akik azóta komoly karriert futottak be, nem kis részben a Talentométer által teremtett nyilvánosságnak köszönhetően.

A Talentométer bebizonyította, hogy a magyar könnyűzene utánpótlása elképesztően gazdag, sokszínű, változatos és nem utolsósorban - tehetséges. Az elmúlt két év során a Talentométer egy magas szakmai presztízsű, tömegeket megmozgató, ugyanakkor hiteles és minőségi rendezvénnyé vált, amely minden évben lehetőséget nyújt az új, friss produkciók bemutatkozására, és minden évben esélyt ad a legjobbaknak, hogy bekerüljenek a magyar ifjúsági kultúra vérkeringésébe.

A tavalyi kezdeményezést folytatva, immár hagyományként nem csupán könnyűzenei, de borászati Talentométerre is sor kerül, amelyen Magyarország legtehetségesebb és legjobb fiatal, 40 év alatti borászait keresik a szervezők.

A tehetségkutatóra április 10-ig öt műfajban lehet jelentkezni: pop/rock, metál, világzene/népzene, hiphop/reggae, dzsessz . A nevezéshez a jelentkező zenekaroktól, előadóktól biográfiát (tagok, elérhetőségek, rövid történet), fotót, valamint három darab saját szerzeményt tartalmazó hangfelvételt várnak, amiket a nevezéssel együtt lehet feltölteni az e célra szolgáló online felületen, a talentometer.hu-n.

Az április 10-én záruló nevezések után a zsűrik által műfajonként kiválasztott, illetve a közönség által szavazással a döntőbe juttatott 10-10 (tehát összesen 50) zenekar és előadó szakmai zsűri és értő közönség előtt, élőben bizonyíthat a júniusig tartó koncertsorozat folyamán, az A38 Hajón. A koncertsorozatot a június 23-án tartandó döntő és gála koronázza meg, amelyen kiosztjuk a díjakat, és bemutatkoznak a döntőbe jutott zenekarok.

A műfajonként 3 tagú zsűrik tagjai az adott terület jelentős képviselői. Az egyes műfaji zsűrik összetételénél nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy előadóművészek és koncert-, illetve fesztiválszervezők is helyet foglaljanak, hogy egy produkció megítélésében a lehető legváltozatosabb szempontok kapjanak szerepet.

A zsűrielnökök:

Pop-rock, egyben a zsűri elnöke: Varga Livius (Quimby)
Dzsessz: Grencsó István
Metál: Tóth Gergő (Blind Myself)
Hiphop/reggae: Ganxsta Zolee
Világzene/népzene: Fehér Zsombor (Kerekes Band)

A döntőbe jutókra értékes szakmai díjak és nyeremények várnak:

- turnébusz biztosítása kétezer kilométer össztávig;
- stúdióidő az A38 Hajó professzionális hangstúdiójában, akár nagy térigényű felvételek készítésére is;
- koncert-videoklip felvétele, utómunkája az A38 Hajó professzionális technikájával;
- nyári fesztiválfellépések, műfajonként illeszkedő fesztiválokra (Sziget, Rockmaraton, Reggae Camp, Újbuda Jazzfesztivál, Veszprémi Utcazene Fesztivál);
- fellépési lehetőség egy neves külföldi előadó előtt az A38 Hajón;
- professzionális demo-lemez elkészítése (esetleg teljes grafikai tervezéssel), stúdióidővel az A38 Hajó hangstúdiójában;
- hangszervásárlási utalványok és sok más szakmai díj.

További információk a talentometer.hu, illetve a38.hu honlapokon.

https://recorder.blog.hu/2013/04/04/aprilis_10-ig_lehet_nevezni_a_talentometer_elozenes_tehetsegkutatora
Április 10-ig lehet nevezni a Talentométer élőzenés tehetségkutatóra
süti beállítások módosítása