Biztiőr brékel az új Disclosure-klipben (videó)

2013.02.21. 15:04, Frontrecorder

disclosurevid.jpg

Csiliviliskedés helyett lepusztult urbánus környezetben (egész pontosan Detroitban) játszódó remek klip készült a Disclosure brit house-duó és az AlunaGeorge páros közös számához, a White Noise-hoz. A klip képi világa és atmoszférája remekül passzol a brit slágerlista 2. helyéig jutott dal némileg borongós tónusához, a főszereplője pedig egy szimpatikus biztonsági őr, akit a zene heves bréktáncolásra késztet, sőt, még saját, egyszemélyes illegál partit is rendez egy elhagyott épületben.

JÖHETNEK MÉG DISCLOSURE-FÉLE ÚJ BRIT HOUSE-DUÓK? TESSÉK.

A White Noise egy érzelmileg elsivárosodott párkapcsolatban vergődő nő egyszerre szomorú és dacos vádbeszéde a pasijához, enyhe drámaiságot és feszültséget hordozó - klasszikus, korai acid house-hangzás elemeiből merítő, feszes ritmusú - zenei alapra. A klip kulcsszavai a sivárság, a szövegben elhangzó "black and blue" (fekete és kék avagy sötét és szomorú), illetve a partizás lehettek (mégiscsak tánczenéről van szó), de ha nem is, mindezek benne vannak a videóban. Egy halottnak tűnő amerikai külvárosi gettóban élő biztonsági őr egy napját követhetjük végig; hősünk az egyhangú munkát bréktáncolással dobja fel az általa vigyázott romos épületek végigjárása közben, de egy kis egyedül golfozás és portáslánnyal flörtölés is belefér.

A White Noise remixei közül a skót Hudson Mohawke az eredetinél is intenzívebb, szaggatott, rave-es átértelmezése már publikus, íme:

A Disclosure előző slágeréből (Latch, a videója itt) készített remixet az amerikai house-producer Jamie Jones is, aki fellép az idei Balaton Soundon:

És ilyen, amikor a fiatal britek egy veterán amerikai zenei tanítójuk előtt tisztelegnek - Ralphi Rosario You Used To Hold Me című 1987-es house-slágerének élő Disclosure-feldolgozása:

https://recorder.blog.hu/2013/02/21/biztior_brekel_az_uj_disclosure-klipben_video
Biztiőr brékel az új Disclosure-klipben (videó)
süti beállítások módosítása