Felfüggesztették a Muzzia működését

2013.02.13. 19:33, BizRecorder

Muzzia_construction.jpg

A nagynak éppen nem mondható magyarországi digitáliszenei piacon mindig különösen örömteli, ha hazai szereplő vág bele a semmiképpen sem könnyű kalandba. Pontosan ezért volt jelentős esemény tavaly tavasszal a Muzzia elindulása is, amely nemcsak hogy magyar vállalatként lépett színre, de elsőként nyújtott itthon valódi streamingszolgáltatást. Hogy indokolt-e a múlt idő használata, annak hamarosan ki kell derülnie, a cég 13 millió dalból álló katalógusa mindenesetre napok óta elérhetetlen.

Az ezer forintot valamivel meghaladó havi előfizetési díjért cserében korlátlan zenehallgatást ígérő szolgáltató 2012 májusában a cd-formátum eltemetését zászlajára tűző, ambiciózus terveihez - Közép-Európa meghatározó zenei szolgáltatójává válni - méltó médiasúlyú kommunikációs kampánnyal indult el. Az erős kezdés után ugyanakkor karácsony tájékára mintha elfogyott volna a lendület. A Muzzia Facebook-oldalára decemberben számos felhasználói panasz érkezett, egyre gyakoribbak lettek a leállások, most pedig azt tapasztalhatják az előfizetők, hogy az oldal napok óta nem elérhető.

A site-on pillanatnyilag mindössze egy rövid üzenet olvasható, melynek tartalmát a Recorder kérdésére a Muzzia üzemeltetője e-mailben is megerősítette: a közlemény az előre be nem jelentett leállást "platformváltás"-sal indokolja és azzal biztatja látogatóit, hogy a zeneszolgáltatás "hamarosan" újraindul - amiben mi magunk is bízunk. Kár lenne ugyanis, ha kevesebb mint egy évnyi aktivitással a háta mögött kiesne egy szereplő a Deezer, a Rara érkezésével éppen megélénküni látszó magyar streamingpiacról.

Címkék: muzzia
https://recorder.blog.hu/2013/02/13/felfuggesztettek_a_muzzia_mukodeset
Felfüggesztették a Muzzia működését
süti beállítások módosítása