Justin Vernon még mindig gyűlöli a Grammyt

2012.12.07. 10:30, recordernews

bonivergrammys.jpg

Ezt arra reagálva közölte a Bon Iver név mögött álló, underground gitárhősből mainstream jelenséggé vált (és tavaly két Grammy-díjat is begyűjtő) dalnok, hogy a Grizzly Bear dalszerzője, Ed Droste kifakadt a Twitteren, miután tegnap bejelentették a 2013-as jelölteket. A három évnyi kihagyást követően idén Shields című albumával visszatérő, és azzal a zenei szaksajtó elismerését kivívó zenekar vezetője a következő költői kérdést tette fel: "Szóval a Grammy tényleg az eladásokon alapszik, semmi máson?"

Majd egyenesen Justin Vernont szólította meg, az iránt érdeklődve, mi a titka, hogyan sikerült neki az indie mezejéről beszüremkednie. Aztán kicsit köszörülte még a nyelvét Taylor Swiften: "rettentően megkönnyebbültem, hogy még egy jelölést kapott. Már aggódtam, hogy nem fog kapni eleget."

A GRIZZLY BEAR ÚJ ALBUMÁT A HS7-ES SZŰCS KRISZTIÁN VÉLEMÉNYEZTE A KÉRÉSÜNKRE.

Vernon kisvártatva megérkezett a filozofikus válasszal: "ezért gyűlölöm én a Grammyt. Mert hajlamossá tesz, hogy megkérdőjelezd, mit tettél le az asztalra. Ne kérdőjelezd meg, mit tettél, Ed. A zenétek kibaszottul tiszta, senki nem csinál olyasmit, mint ti, igazán egyedülállóak vagytok. A Grammy nem értelmezhető a mi zenéink kontextusában. Hogy miért zenélsz, az a lényeg."

BON IVER OKTÓBERBEN EZZEL A VIDEÓVAL VARÁZSOLT.

A 2013-as jelöltek között egyébként ott találjuk hat jelöléssel a Mumford and Sonst, a Kanye West - Jay Z párost, de ugyanennyiért száll ringbe Frank Ocean és a fun. is, valamint Dan Aurerbach, aki a Black Keys élén öt trófeára, szóló producerként pedig egyre tarthat igényt. Rihanna és Skrillex kettő-kettő jelölést kapott, a brit esélyesek között pedig ott reménykedik Adele, a Florence and the Machine, Calvin Harris és Ed Sheeran.

Az ötvenötödik díjátadót február 10-én ütik nyélbe a Los Angeles-i Staples Centerben. Bővebben itt.

https://recorder.blog.hu/2012/12/07/justin_vernon_meg_mindig_gyuloli_a_grammyt
Justin Vernon még mindig gyűlöli a Grammyt
süti beállítások módosítása