Környezettudatos dallal harangozza be új albumát az Emil.RuleZ!

2012.11.28. 14:00, recordernews

Hajós Andrásról az elmúlt évek tévészereplései nyomán hajlamosak voltunk elfeledni, hogy nem csak politikai közszereplőkön tudja vicceskedve köszörülni a nyelvét, de egyéb, mérsékelten fajsúlyos témákon is, mindezt zenei körítéssel tálalva, többedmagával, Emil.Rulez! fedőnév alatt. A zenekar hét éve nem tett le új nagylemezt az asztalra, most azonban elérkezett az idő: november 30-án biztosan megjelenik az új lemez, új kiadónál, a Universal Musicnál, és ezzel a borítóval - figyelem, a folytatásban mókás videót is mutatunk!

emilrulez.jpg

Az előzményekről a csapat oldalán olvashatunk, többek között azt, hogy a baráti Twelvetones Records már megszűnt létezni a lemezpiac szorításában, továbbá "tönkrement a terjesztő és lelépett egy csomó pénzzel –  még szerencse, hogy legalább a raktárkészletet sikerült visszaszereznünk. Van eladó magnókazettánk a régi lemezekből, ha valakit érdekel." Majd rátérnek a Gyere át! című új anyagra, mondván, az áll a legközelebb a legelső lemezükhöz, mert akkor csak dalok voltak és elszánás, és bár azóta sokat tanultak, mégis "úgy elrohadt a világ időközben", hogy ismét csak dalok vannak és elszánás.

"Írtunk dalt a szerelemről, végre. Nem is egyet. Folytatódik az Az a nő-sorozat, képzeletbeli főszereplőjét viszontláttam egy nemlétező óriásmeetingen, valamilyen frekvenciaszabályzási ügy alkalmából. Írtunk dalt arról, hogy milyen érzés régóta élni és milyen erre ráeszmélni. Írtunk dalt a lányainknak és írtunk a fiainknak is. Írtunk dalt az országról, a  világról és ezzel kapcsolatos véleményünkről is. Írtunk dalt az önmérgezésről, a szakításról, buta szokásainkról és az útkeresésről. Mindegyik dal nagyon más lett, mind egy-egy külön világ." Majd hozzáteszik: először elhűltek, mennyire eklektikus izét hoztak össze, de aztán eszükbe jutott, hogy ez nem az ő problémájuk, majd elindulnak a dalok a maguk útján, és bekopogtatnak az emberek életébe.

Az albumhoz egy szöveges klippel igyekeznek kedvet csinálni, plusz a lemezborító fotói is felbukkannak benne, a végén pedig bejelentést tesznek, illetve Hajós világslágereket ad elő pánsípon.

 FRISSÍTÉS!

Időközben egy másik, Csak a piknik című új dalhoz készült szöveges videót is kitett vimeo-csatornájára a zenekar:

Csak a piknik -- Emil.RuleZ! from Emil.RuleZ! on Vimeo.

Mindkét dal meghallgatható az Emil.RuleZ! soundcloudján is.

Címkék: emil rulez
https://recorder.blog.hu/2012/11/28/het_ev_utan_uj_emil_rulez_album_kornyezettudatos_klip
Környezettudatos dallal harangozza be új albumát az Emil.RuleZ!
süti beállítások módosítása