Divat&magyar: Yakira

2012.11.23. 20:09, Frontrecorder

yakira.jpg

A fiatal magyar divatmárkákat bemutató sorozatunkban ezúttal ismét a pólóké a főszerep: az Aarion után most bemutatkozó Yakira (héber eredetű női név, a jelentése: drága, értékes) mindössze fél éve létezik, de máris rengetegen rajonganak az egyedi mintás felsőikért, amelyeket egyaránt hord X-Faktor versenyző, népszerű gitárpop zenekar tagja és menő dj-csapat.

Magunkról: A Yakira főként pólókkal foglalkozik, de kapható vászontáska is mindenféle mintával. Nyitottak vagyunk az újításokra, szeretnénk a közeljövőben sapkákkal, pulcsikkal, és ékszerekkel is foglalkozni.

Mióta: Idén májusban indultunk.

Kik: Rajnai Péter Benjámin. Egyedül alapítottam a márkát, most ketten visszük a társammal.

Kinek: Elsősorban a fiatalabb korosztályokat célozzuk, de törekszünk arra, hogy az idősebbek számára is hordható ruhákat tervezzünk.

Mottó: Yakira tervez, Isten végez!

Inspirációk: Állatok, emberek, természet és zene. Onnantól, hogy kilépek az utcára, bármi tud inspirálni!

Anyagok: Vékonyabb, pamut pólókkal dolgozunk, jelenleg basic fazonjaink vannak: v-nyakú, klasszikus kerek nyakú, illetve kézzel vágott, szegetlen nyakú pólók. Egyedibb pólófazonjaink közül kiemelhető a 3/4-es kereknyakú, illetve a hosszított póló, aminek a vége legalább leér a zseb alá, mégis slim fazon.

Színvilág: Rengeteg színkombináció megtalálható a mintákon, törekszem a változatosságra és sokszínűségre. Egy minta színvilága sokszor az adott képtől függ, amiből kidolgozom, például egy tigrises mintán az állat színeivel - fekete, barna, fehér - játszanék, illetve narancssárga árnyalatokkal hoznám össze a mintát.

boatsyakira.jpg

Egyedi jegyek: Törekszem a szimmetriára, a geometrikus ábrázolásra. Sok állatos minta van, ami tudatosan hangsúlyos a Yakira arculatában. Imádom az állatokat, különösen a nagymacskákat. A minták sokszor nagyon elvontak, szokatlanok, mégis hordhatók és szerethetők. A mintához gyakran angol nyelvű inspirációs szlogen is társul.

Stílus/koncepció: Olyan márka, amely mindenki számára elérhető stílustól és korosztálytól függetlenül!

Vízió: Az a célom, hogy elérhető áron kínáljam a pólóinkat, olyan egyedi mintákkal, melyek eltalálják a célközönséget, és tényleg nem jönnek szembe velük az utcán. Hiába menő a minta, ha egy külföldi multinál olcsóbbak a pólók. Továbbá nálunk az embereken van a hangsúly, fontos a célközönség visszacsatolása; figyelembe vesszük a kéréseiket, ötleteiket.

Kedvenc / márkához passzoló zene: Én elektróra, breakbeatre és dubstepre lélegzem és tervezek, de meghallgatok mindent. A pólókat is nagyon sok stílus rajongói hordják, illetve hivatalos viselői a Based On A True Story zenekar tagjai (lásd a fenti képen). (Az ő négyszámos anyaguk meghallgatható itt.)

Legnagyobb eredmény: Az X-Faktorban szerepeltek a pólók, illetve nyilvános megjelenés a Nemurimuri vásáron, amit két-három havonta rendez a Hybridart Design Shop&Cafe a Design Terminálnál.

Legismertebb viselő: Lőkös Kinga a 2012-es X-Faktorból (Spirit csapat), a Bermuda együttes dobosa, Török Máté, a Kollektiva dj-csapat (legutóbbi mixük erre).

Íme néhány szám, amely a Yakira pólók tervezőjét inspirálta munka közben:

https://recorder.blog.hu/2012/11/23/divat_magyar_yakira
Divat&magyar: Yakira
süti beállítások módosítása