Heti Top 10: a legdurvább idei Halloween klip(ek) (18+)

2012.10.31. 20:39, Frontrecorder

guccimane.jpg

Micsoda, Halloween-toplista a Thriller, Marilyn Manson, a Misfits, horrorcore rap és skandináv metál nélkül? Bizony ám! A Halottak napja előestéjéhez igazított listánk ráadásul azért is rendhagyó, mert tulajdonképpen összesen egy helyezettje van: idén ebben a témában mindent visz az alabamai rapper Gucci Mane klipje, amelyben maszkos láncfűrészes gyilkosok rontanak rá egy kikötözős szexpartira, hogy csúnyán elbánjanak az abban résztvevőkkel. Boldog Halloweent, szép rémálmokat!

Szóval, mindenki felkészült? Akkor indulhat az őrület - ez (na jó, hogy pontosak legyünk: Crazy) a szám címe is, amit Gucci Mane a trap-hiphop legnagyobb ászával, Wacka Flocka Flame-mel együtt ad elő.

De hogy mégse legyen ennyire kurta a heti lista, íme egy másik dobogós klip, ami nem véresen erőszakos, inkább nyugtalanító: a Crystal Castles novemberben megjelenő harmadik albumának első kislemezdalához készített fan videóban Andrzej Zulawski 1981-es Megszállottság című borzongató filmjéből vett részleteket látunk a Plague című számra összevágva roppant hatásosan. (A február 26-án Budapesten fellépő zenekar ráadásul pont ma egy újabb dalt is közzétett a III albumról itt.)

HÁTBORZONGATÓ PILLANATOKBAN MÚLT HETI DEPECHE MODE-OS TOPLISSTÁNK IS BŐVELKEDIK.

És ha Halloween, akkor Halloween, mármint John Carpenter 1978-as kult-horrorja, amely előtt a Glass Candy tisztelgett tavaly dalban és klipben egyaránt. Michael Myers soha nem volt ennyire halálosan kúl!

Végül, ugyancsak tavalyról egy igazán stílszerű szám: DJ Funeral és a Nitemare, amelynek csináld-magad klipjében számos ugyancsak kultikus horrorfilm jelenetei keverednek.

https://recorder.blog.hu/2012/10/31/heti_top_10_a_legdurvabb_idei_halloween_klip_ek
Heti Top 10: a legdurvább idei Halloween klip(ek) (18+)
süti beállítások módosítása