Fotóalbum jön ki az LCD Soundsystemről

2012.10.25. 08:08, recordernews

lcdfotoalbum.jpg

Mindössze másfél éve oszlott fel az LCD Soundsystem, mégis az lehet az érzésünk velük kapcsolatban, mintha ez meg sem történt volna, hiszen a nevüket hordozó hírek megközelítőleg ugyanolyan gyakorisággal érkeznek, mint aktív éveikben, amikor még a diszkópunk elsőszámú ügyvivőiként ismertük őket. Persze ez azért is van, mert James Murphy azért meglehetősen aktív maradt, stúdiózgat, dj-zget, közreműködget, azt meg ugye tudjuk, hogy mit azonosítunk az ő nevével  puff, a kör bezárult.

JAMES MURPHY NEMRÉG MÉG A MI FOTÓINKAT AKARTA.

Tagadhatatlan, hogy az egykori csapatot máig belengi egyfajta nosztalgia, így nem csoda, hogy ezt kiszolgálandó a Shut Up And Play The Hits című, róluk szóló idei nagysikerű dokumentumfilm után most egy sóhajtozósan visszatekintős fotóalbum is úton van. A decemberben megjelenő, szimplán csak LCD-re keresztelt album többszáz képet tartalmaz majd Ruvan Wijesooriyatól, aki 2004-ben még csak mint rajongó kezdte el fényképezni a csapatot, később pedig már olyan minőségben, ami új értelmet adott annak a kifejezésnek, hogy "a zenekarral vagyok"  olvasható a kiadó leírásában.

"Ruvan éveken át az arcomba mászott. Más körülmények között ez illegális, zaklatásnak hívják"  írja James Murphy az album bevezetőjében. Egy másik nyilatkozatban pedig a következőképpen fogalmazta meg, miről szól a londoni Hyde Parktól a svéd Way Out West fesztiválon át egészen Rick Rubin hollywoodi stúdiókastélyáig mindenféle pillanatot felvonultató album: "Ruvan képei arra emlékeztetnek, hogy földrajzi értelemben baszhatod, ugyanez megtörténik valahol máshol, csak nélküled"  utalt Murphy valószínűleg a gyorsan halványuló rivaldafényre. 

Ide kattintva bele lehet nézni a közelgő fotóalbumba, de nekünk ez a preview jobban tetszik:

https://recorder.blog.hu/2012/10/25/fotoalbum_jon_ki_az_lcd_soundsystemrol
Fotóalbum jön ki az LCD Soundsystemről
süti beállítások módosítása