Trent Reznor lepaktált a Beats by Dre-vel

2012.10.18. 10:46, recordernews

drereznor.jpg

Hogy pontosan mihez kezd egymással az egyre menőbb fejhallgatógyártó vállalat és a Nine Inch Nails-frontember, arról egyelőre csak ködös megfogalmazások hagyták el utóbbi ajkait: Trent Reznor egy Facebook-posztban erősítette meg a keringő mendemondát, hogy igen, együtt dolgozik a Beats By Dre-vel, mert amúgy is szerette volna kreatív energiáit más irányokba kicsatornázni, és a cég megadta neki ezt a lehetőséget. Ahogy írta, a projekt "annyira kihívást jelentő és izgalmas, hogy nagyon szeretnék mesélni a dolgokról, amiket kitaláltunk... De nem tehetem. Még nem. De annyit elárulok: nem az lesz, amire valószínűleg sokan számítanak!"

MENNYI PÉNZT TETT ZSEBRE DR. DRE A FEJHALLGATÓBIZNISZÉBŐL? OLVASD EL ITT!

Luke Wood, a vállalat elnöke szerint "nagyon nagy terveik" vannak, például a Mog nevű streaming-szolgáltatással, amit még ebben az évben vásároltak fel. A Dr. Dre melletti másik cégalapító (aki másodállásban, khm, az Interscope Geffen A&M kiadó vezére), Jimmy Iovine ezt azzal egészítette ki, hogy a streamingpiac legtöbb képviselője megköveteli használóitól, hogy maguk "programozzák" be zenei ízlésüket, de ez valahol mégsem várható el tőlük – ennél többet nem árult el, de legalább már azt tudjuk, hogy a Beats új piacokat készül meghódítani.

beatsize.jpg

Ami a nyugati-part producerkirályát, Dre-t illeti, ő arról beszélt, hogyan nyírták ki a digitális formátumok a hangminőséget: "ezek a tech-cégek, tudatosan vagy sem, de figyelmen kívül hagyják a hangzást. A felnövekvő generációk ökoszisztémája egy rosszul szóló számítógép és egy rosszul szóló fülhallgató, egy 400 dolláros iPod és egy 30 centes earbud voltak. Nagyon nagy kulturális változást kell véghezvinnünk. El kell vezetnünk a fiatalokat a jó hangzáshoz."

És hogy ezt hogyan gondolják megoldani? Dre-nek erre is volt válasza: úgy fogják kezelni a Beats fejhallgatót, "mintha az a U2 vagy Eminem volna. Úgy promózzuk, mintha egy rockbandáról lenne szó. Életet lehelünk bele. Érzése lesz és személyisége."

https://recorder.blog.hu/2012/10/18/trent_reznor_lepaktalt_a_beats_by_dre-vel
Trent Reznor lepaktált a Beats by Dre-vel
süti beállítások módosítása