Beperelik az FBI-t a bohócarcú rapperek

2012.09.27. 09:39, recordernews

Néhány rettentő dilis hírt fújt el hozzánk a szél, ezek közül az első az Insane Clown Posse tagjaihoz kötődik. Ők alapvetően két rapper, akik előszeretettel boncolgatnak horrortémákat szövegeikben, hullazsákba csomagolt barátnőtől a vidám agyvelőevésig, és mindezt nyomatékosítandó gonosz bohócra mázolják az arcukat. Ez utóbbiban gyakran elkötelezett híveik is követik őket, akiket juggalo-knak hívnak (itt van róluk egy teljes dokumentumfilm), többtízezren vannak az Egyesült Államokban, és még saját szlenggel is rendelkeznek. És: 2011-ben az FBI ezt a széles rajongótábort felvette a fenyegetőnek ítélt amerikai gang-ek lajstromába.

insane.jpg

A csapat két frontembere, Violent J és Shaggy 2 Dope ezt nem hagyta annyiban, és nemrég bejelentette, hogy pert indítanak a szövetségi nyomozóiroda ellen. Már csak azért is, mert most, hogy hivatalosan is bandának minősülnek, évente megrendezett fesztiváljuk, a Gathering Of The Juggalos bandagyűlésnek minősülhet, rajongói pólóik pedig olyan bandajelzésnek, mint a rettegett los angeles-i Crips esetében a kék fejkendő.

MI KÖZE VAN AZ INSANE CLOWN POSSE-NAK JACK WHITE-HOZ? ITT KIDERÜL.

"Ha valaki mondjuk 15 évvel ezelőtt magára tetováltatott egy baltás embert (ez kiadójuk, a Psychopathic Records logója - szerk.), de most már családja van, tisztes munkát végez, mondjuk ingatlanban utazik, aztán egyszer útban hazafelé bírságot kap gyorshajtásért, onnantól kezdve már bandatagként jegyzik, amit bármilyen bírósági tárgyaláson figyelembe vehetnek" - magyarázta el a szituációt Violent J a VICE-nak. 

Az ICP azután döntött a per mellett, hogy az FBI megkeresésükre sem tájékoztatta őket, hogy milyen információ alapján sorolták be rajongóikat a bandák közé.

https://recorder.blog.hu/2012/09/27/beperelik_az_fbi-t_a_bohocarcu_rapperek
Beperelik az FBI-t a bohócarcú rapperek
süti beállítások módosítása