MANCHESTER CITY reUNITED – The Stone Roses afterparty, Pepsi Sziget, 1996. augusztus 16.

2012.08.04. 13:30, rerecorder

The-Stone-Roses-performin-007.jpgHogy a Stone Roses mennyire jelentős zenekar, és a 2012-es Szigeten való fellépése mennyire fontos, arról még lesz szó nemsokára, de most – a Sziget elmúlt 19 évének húsz emlékezetes pillanatát összegyűjtő cikkünk után – közreadunk egy elsőkézből való beszámolót a manchesteri formáció első szigetes koncertjének napjáról, pontosabban a már felbomláshoz közeli állapotban lévő Roses fellépése utánra szervezett indie/britpop buli eseményeiről. A soraiban addigra már csak két eredeti tagot tudó Stone Roses fellépését, vagyis inkább Ian Brown énekes teljesítményét a legendárium szerint az befolyásolta leginkább, hogy a koncert előtti éjszaka annyira lerészegedett, hogy kint a Szigeten, egy színpad alatt aludt reggelig, ám itt most egy másik legendás esemény krónikája következik, azaz hogyan is táncoltatták meg magyar DJ-k Manit, a basszusgitár egyik istenét. Arról nem is szólva, hogy a parti – címében is – Manchester két focicsapatának örök ellentétét próbálta meg feloldani a Stone Roses (Mani, ManU) személyes és az Oasis (ManCity) hangos jelenlétével.

reunitedeleje.jpgÉleted legfaszább bulija? A Szigeten? Ne röhögtess már! Csakis akkor, ha te magad csinálod.
De, tényleg!
1996. augusztus 16-án eljön a Stone Roses a Szigetre.
Hű, apám, volt idő, amikor ezt a zenekart minden nap hallgattam! Nem kényszerből. Nem ment a rádióban. Nem is hallgattam rádiót.
Eljönnek, de csonka Stone Roses, nem Stone Roses! De mégis itt lesznek, csináljunk egy bulit. Utána. A Szigeten? Hogy? Kérjük meg a krisnásokat. Ne hülyíts már! Oké, kérdezzük meg!
Beszarok, ezek benne vannak! Akkor csináljuk!
Legyen flyer! Az mi? Szórólap, te barom. Ja, legyen. DJ Grassman majd sokszorosít a bankban. Oké, én mit csináljak? Hozd a lemezeket! Oké, meg felhívom a haverokat, hogy adják tovább.
A nagy nap reggele.
Micsoda? A szemét krisnások lemondják? Na, náluk se eszek többet. Most akkor nem lesz? Nebassz! Kit ismersz? Hívjuk fel! Publo Palkó nem tud valamit? Megkérdezem. Ő megkérdezi. Várunk.
Háhá, a Színház Sátorban elmarad egy előadás. Mi? Ott még sose voltam. Milyen? Nem mindegy? Ja, de. És lehet? Még nem 100%, de a koncertek ugrottak. Akkor át kell írni a flyert, vagy mit. Kézzel. Nem baj, csináld! Grassman, akkor beugrassz a lemezeimért? Gyula majd odaadja, kikészítettem. Oké, aztán a keverő mellett balra.
Keverő mellett balra.
Itt van egy adag, osztogasd. Kinek? Hát, aki szembejön és olyannak tűnik.
Gyertek, óriási lesz, tessék, neked is!

reunitedhatulja.jpgKoncert.
Én előre megyek. Koncert után a keverőnél balra!
Keverő mellett balra.
Mi, a rácson keresztül adtál Maninak is? És eljön? Én feldobtam egy adagot a levegőbe, így igazi a szórólap! Te, mi lesz, ha nem jön senki?
Színház Sátor.
Jesszus, itt lelátó van! Ja, de előtte van egy fával borított placc, és még ott a színpad is. Nem úgy volt, hogy elmarad az előadás? De. Akkor mit keres az a két ember a színpadon. Valami interjút benyomtak. Jó, akkor nézzük. Öregem, megtelt a lelátó és még jönnek! Biztosan az interjú miatt, majd elmennek, ahogy szokott lenni. Meddig tart még ez a szar?
Te, ezek nem fognak elmenni. Ha nem mennek el, akkor majd csak ülnek, de figyelj, mert mindjárt vége, mi legyen az első szám? Mi lenne, végül is Stone Roses-buli, akkor mehet ami kimaradt a koncertről? Naná!
Odass! A lelátó kiürült. Dzsanááá! Mindenki egyből táncol, ilyet még nem pipáltam!
...
Tegyetek már be egy szar számot, mert nem tudunk pihenniiiii!
...
Az István, a királyból tegyek be valamit? Öreg, lemaradtál, már volt!  (álmodban!)
...
Te, az nem a vokalista négerbaba? DE!
...
Öcsi, ott meg Mani csőrözik egy bölcsészcsajjal! Miiiii? Az tényleg ő! Betegyünk valami Stone Rosest? Francokat, hallotta már eleget!
...
ÁÁÁÁÁ
...
Hajnalodik, nem kéne befejezni? De tele van a táncparkett!
Fiúk, hajnalodik, be kéne fejezni! Oké, még két szám, miszter biztonsági őr úr!
Fasza, már jár a BKV.
Mani tényleg azt mondta, hogy a magyar csajokról csupa jót hallott, és hogy, hogy lehetne elintézni egy-két kurvát a hotelbe? Tényleg.



A buli ötlete DJ Hang, the DJ (főrecorder) agyából pattant ki.
A flyer és a szervezés legnagyobb része DJ Grassman (indiepápa) érdeme.
Aki még ott volt: DJ Mágnes (upponyi muki).

Upponyi Muki visszaemlékezése.

https://recorder.blog.hu/2012/08/04/manchester_city_reunited_sziget_1996_augusztus
MANCHESTER CITY reUNITED – The Stone Roses afterparty, Pepsi Sziget, 1996. augusztus 16.
süti beállítások módosítása