The Dandy Warhols: Sad Vacation/Well They're Gone + One Model Nation:Transmission (videoklip)

2012.03.31. 13:45, -recorder-

A portlandi Dandy Warhols tagjai az ezredforduló körüli években jártak népszerűségük csúcsán (olyan remek slágerdalokkal, mint a Not If You Were The Last Junkie On Earth, a Get Off, a Bohemian Like You vagy a We Used To Be Friends), majd a Brian Jonestown Massacre együttessel ápolt szeretet-gyűlölet viszonyukat bemutató DiG! – Ezt kapd ki! című Sundance-díjnyertes dokumentumfilmnek köszönhetően 2004-2005 táján ismét reflektorfénybe kerültek, ám mióta nagykiadós szerződésük lejártával ismét független zenekarrá lettek, kevesebbet hallani róluk. Bár legutolsó kiadványuk, a 2009-es The Dandy Warhols Are Sound egy régi lemezük újrakiadása (a 2003-as Welcome To The Monkey House általuk jobban preferált eredeti keverése) volt, a tagok nem pihentek: Peter Holmström szólógitáros a Pete International Airport nevű neo-pszichedelikus zenekarával adott ki 2010-ben egy címnélküli debütalbumot, a billentyűs lány, Zia McCabe és a dobos Brent DeBoer is beszállt egy-egy country együttesbe (az előbbi a Brush Prairie-be, az utóbbi az Immigrant Unionba), sőt az utóbbi 2010-ben még egy szólólemezt is megjelentetett magánkiadásban (The Farmer), de a legizgalmasabb természetesen Courtney Taylor-Taylor frontember külön projektje, a One Model Nation, ami egy fiktív hetvenes évekbeli krautrock zenekarról szóló képregényként született a Kraftwerk és a Baader-Meinhof csoport bűvöltében, ám a 2009-es könyvkiadás mellé 2012 elején megjelent egy lemez is a fiktív német kvartett dalaival, Totalwerks Vol 1 (1969-1977) címmel. Mindeközben persze az új Dandy Warhols-album is elkészült.

Azt mondták nekünk, ez a leginkább goth lemezünk. Én viszont azt gondoltam, hogy ez a a leginkább grunge-os anyagunk, szóval remélem, hogy nagy siker lesz azoknál a goth rajongóknál, akik... hmm...akik azért inkább szeretnek kimenni a levegőre. Ez egy lecsupaszított, szálkás és szélsőségesen gitárcentrikus lemez” – nyilatkozta a frontember az új anyagról. A This Machine album, melynek címe a Woody Guthrie akusztikus gitárján elhíresült This Machine Kills Fascists feliratra utal, 2012. április 23-án jelenik meg, de március folyamán már két szám is nyilvánosságra került róla: a hónap elején a Well They're Gone, a tegnapi napon pedig a Sad Vacation, amely fényesen bizonyítja, hogy Courtney Taylor-Taylor 18 évvel a zenekar indítása után is briliáns dalszerző tud lenni, ha akar.

az album Sad Vacation című nyitódala...

[Flash 9 is required to listen to audio.]

 

... és a Well They're Gone című első kislemezszám:

a dal egy e-mail címért cserébe ingyen le is tölthető a zenekartól:

 

az új album borítója és dallistája:

 

The Dandy Warhols:
This Machine (2012)


1. Sad Vacation
2. The Autumn Carnival
3. Enjoy Yourself
4. Alternative Power To The People
5. Well They're Gone
6. Rest Your Head
7. 16 Tons
8. I Am Free
9. SETI vs Wow! Signal
10. Don’t Shoot She Cried
11. Slide  

 

a 2009 novemberében megjelent One Model Nation képregény borítója és néhány rajza:

.

a legnagyobb részben Donovan Leitch (a poplegenda Donovan fia, a projekt egyik ötletgazdája), Jon Fell (a képregény színezője) és Elliott Barnes (a Dandy Warhols gitártechnikusa) által feljátszott One Model Nation-album Transmission című dala Courtney Taylor Taylor énekével és a képregény nyomán készült animációs klippel:


a One Model Nation-album borítója és dallistája:

One Model Nation:
Totalwerks Vol 1 (1969-1977)


1. Transmission
2. East Berlin
3. Mission To Mars (There's No Need To Mess Up The Trip)
4. Russian Standard Time
5. The Dominator
6. Bicycles
7. What Is The Plan?
8. Throaty Neumann
9. Midnight Now You're Walking
10. Universal Time
11. Gypsum Noggur 

 

http://www.dandywarhols.com
http://onemodelnation.com

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2012/03/31/the_dandy_warhols_sad_vacation_one_model_nation_transmission
The Dandy Warhols: Sad Vacation/Well They're Gone + One Model Nation:Transmission (videoklip)
süti beállítások módosítása