Az új Sinéad O'Connor-album összes száma, borítója és részletes dallistája

2012.01.22. 18:50, -recorder-

Az elmúlt hetekben sokat hallhattunk Sinéad O'Connor ámokfutásáról: internetes partnerkeresés után megházasodott, aztán két hét után bejelentette válását, majd újra összejött a férjével, aztán öngyilkossági kísérlet, bokatörés, újabb Twitter-kiborulás, pszichiáterkeresés... A legfrissebb hírek szerint mégis újraindította a válási procedúrát, pár napra kórházba vonult a depressziójával, és mikor kiengedték, két hét teljes pihenést írtak elő neki – de mi most csináljunk valami meglepőt, és foglalkozzunk a zenéjével! Hiszen mégiscsak az elmúlt negyedszázad egyik legnagyobb tehetségű énekesnőjéről van szó, aki épp most ünnepli debütálásának, a zsigerien zseniális 1987-es The Lion And The Cobra albumnak a 25. évfordulóját, és 2012. február 20-án egy új sorlemezzel is előáll, melyen ismét ugyanaz a két fő segítője, mint legsikeresebb korongjain: John Reynolds dobos-programozó-producer (Sinéad első férje, első gyermekének apja) és Marco Pirroni gitáros (aki mostanában egy másik hajdani Adam & The Ants-taggal, a basszista-vokalista Chris Constantinou-val közös Wolfmen együttesben dolgozik). Itt a Recorderen már most be tudjuk mutatni Sinéad O'Connor új albumáról az összes szerzeményt – a napokban megérkezett lemezborítóval együtt.

A „szeretetről és veszteségéről, reményről és megbánásról, fájdalomról és megváltásról, dühről és igazságtételről” szóló tízszámos How About I Be Me (And You Be You)? album lényegében a kopasz énekesnő első hagyományos „poplemeze” a 12 évvel ezelőtt megjelent Faith And Courage óta – a köztes időben két feldolgozásalbum (az ír folkdalokra épülő 2002-es Sean-Nós Nua és a roots reggae klasszikusok előtt tisztelgő 2005-ös Throw Down Your Arms) meg egy vallási témájú dalgyűjtemény jött ki tőle (Theology – 2007). Az új albumra John Grant-féle Queen Of Denmark címadó számának feldolgozása mellé Sinéad kilenc saját szerzeményt énekelt fel (köztük olyan erős darabokat, mint a gyermekek védelmében a Vatikánt hevesen támadó Take Off Your Shoes vagy a Reason With Me, mely egy drogos szemszögéből íródott), és ezeket már most mind be tudjuk mutatni: hármat ő maga, egyet kiadója tett fel SoudCloud-oldalára, egy további dal már 2007-ben megjelent egy filmzenelemezen, a többiből pedig már hallhattunk demókat.

Sinéad O'Connor:
How About I Be Me (And You Be You)?
(2012)




1. 4th And Vine
2. Reason With Me
3. Old Lady
4. Take Off Your Shoes
5. Back Where You Belong
6. The Wolf Is Getting Married
7. Queen Of Denmark
8. Very Far From Home
9. I Had A Baby
10. V.I.P.

 

az első kislemezdal, a 2012. február 13-án megjelenő The Wolf Is Getting Married:

.


a dal a One Little Indian kiadó aktuális SoundCloud-playlistjének élén is hallható:


három szám az énekesnő SoundCloud-oldaláról: 4th And Vine, Take Off Your Shoes, Old Lady

a jamaikai Kemar ‘Flava’ McGregor reggae producer Club Dance Riddim válogatáslemezére felvett How About I Be Me, mely Sinéad O'Connor albumára végül nem került fel (csak a címét ihlette), de iTunes-kislemezdalként megjelent 2011 novemberében:

a Geoff Smith társaságában írt Reason With Me demója 2011 elejéről:

a Very Far From Home 2009-ben Marco Pirroni gitárossal rögzített demóverziója:

a Back Where You Belong a 2007-es The Water Horse Legend Of The Deep (magyar DVD-címén: Én kicsi szörnyem A mélység legendája) betétdalának készült, Daniel Lanois produceri és gitárosi segítségével:

a V.I.P. demója, mely a 2011-es verzió idején a What Is A Real V.I.P. címen futott:

az I Had A Babyből csak rossz minőségű koncertverziók keringenek a YouTube-on, itt egy kétperces részlet, még 2010 nyaráról, az énekesnő nagy lefogyása előtt:


ráadásként itt a Tim Buckley-féle Song To The Siren feldolgozása, ami az album 2011-re tervezett, Home munkacímet viselő verzióján még szerepelt (az énekesnő akkor még több feldolgozást szánt a lemezére), ám a How About I Be Me (And You Be You)? végleges dallistájára már nem került fel:

a XIX. századi Írországban játszódó Albert Nobbs című új film Golden Globe-ra jelölt (a nemzetközi sajtó Satellite-díját pedig el is nyerő) betétdala, a Lay Your Head Down, melynek zenéjét Brian Byrne ír komponista, szövegét pedig a főszereplő Glenn Close írta:

és egy 2011 karácsonyára újra kiadott kislemez, az eredetileg 2009-ben készült Jackie, Is It My Birthday?, melyet a bevezetőben említett Wolfmen együttes Sinéad O'Connorral közösen jegyez, az utólagos keverést pedig a Dandy Warhols frontembere, Courtney Taylor-Taylor végezte 2010-ben:


http://www.sineadoconnor.com
http://twitter.com/vampyahslayah 

összeállította: Déri Zsolt

Címkék: sinéad o connor
https://recorder.blog.hu/2012/01/22/sinead_o_connor_az_uj_album_dalai
Az új Sinéad O'Connor-album összes száma, borítója és részletes dallistája
süti beállítások módosítása