Kasabian: Switchblade Smiles (videoklip)

2011.07.22. 07:20, -recorder-

A 2011-es Sziget Fesztivál visszatérő vendége, a negyedik albumát szeptember 19-én Velociraptor! címmel megjelentető brit Kasabian együttes nemrégiben kreatív direktorává nevezte ki a grafikus-konceptművész-divattervező Aitor Throupot – az új együttműködés első gyümölcse a Switchblade Smiles című beharangozó kislemezdal szuper videója. Throup 1980-ban Buenos Airesben született, Spanyolország érintésével 1992-ben költözött Nagy-Britanniába, ahol a Manchester Metropolitan University, majd a Royal College Of Art hallgatójaként végzett, és számos meghökkentő férfidivat-kreációja mellett ő tervezte például az Umbro részére az angol fociválogatott legutóbbi piros VB-mezét is, melyet épp a Kasabian énekese, Tom Meighan mutatott be a világnak 2010 februárjában egy párizsi koncerten. A vizuálművész és a zenekar egymásra találása, a klip alapján máris úgy tűnik, tökéletes párosítás.

Íme Aitor Throup klipje a Switchblade Smiles című számhoz, melyet Sergio Pizzorno dalszerző-gitáros-énekes szerint a veterán amerikai színészóriás, Morgan Freeman, pontosabban az ő egyik fiatalkori interjúja ihletett:

pár Throup-dizájn, alatta pedig az Umbro kisfilmje a 2010 VB-mez bemutatójáról:

.

a Velociraptor! című Kasabian-album részletes dallistája:

1. Let's Roll Like We Used To
2. Days Are Forgotten
3. Goodbye Kiss
4. La Fée Verte
5. Velociraptor
6. Acid Turkish Bath (Shelter From The Storm)
7. I Hear Voices
8. Re-wired
9. Man Of Simple Pleasures
10. Switchblade Smiles
11. Neon Noon
12. The Green Fairy

http://www.kasabian.co.uk
http://www.aitorthroup.com

összeállította: Déri Zsolt

FRISSÍTÉS: pár órával cikkünk publikálása után máris kiszivárgott egy újabb dal a közelgő Kasabian-albumról, Days Are Forgotten a címe – és itt rögtön meg is hallgatható!

https://recorder.blog.hu/2011/07/22/kasabian_switchblade_smile_videoklip
Kasabian: Switchblade Smiles (videoklip)
süti beállítások módosítása