The Kills: DNA (mp3) + Baby Says (koncertvideó) + Polaroid-fotógaléria

2011.03.21. 11:23, -recorder-

Februárban már írtunk a három év után új albummal visszatérő Killsről, és a 2011. április 4-én megjelenő Blood Pressuresről már akkor bemutattuk a Satellite című beharangozó kislemezdalt a hozzá tartozó klippel együtt. Most egy újabb számot adunk közre Alison Mosshart és Jamie Hince duójának negyedik albumáról: a DNA címet viselő szerzemény itt rögtön meghallható és le is tölthető. Az elmúlt két évben a Dead Weather élén szolgáló Alison március közepén a turnézást is újrakezdte Jamie-vel az austini South By Southwest fesziválon (Jack White és a Queens Of The Stone Age után most az ő SXSW-koncertjükről is mutatunk egy videót), és a Blood Pressures turnét egy fotónapló formájában is elkezdik dokumentálni – szívüknek oly kedves ósdi technikájú Polaroid-képekkel. A Kills galériája már aktív a Polaroid cég oldalán, és nyitásként már csaknem száz saját készítésű amatőrfotót tartalmaz a duó egy évtizedes történetéből.
 
Ami a DNA című dalt illeti, az a Satellite legközelebbi rokona az új albumon: ugyanúgy hipnotikus dubos lüktetés és gospeles kórusvokál jellemzi – és ez utóbbiról ezúttal is a REV Gospel Collective gondoskodik, melyet Jamie-ék a Spiritualized-vezér Jason Pierce segítségével választottak ki. A DNA című új Kills-ajándékdal az alábbi linkről tölthető le:
http://dominocloud.dominorecordco.com/thekills_DNA_mp3.zip
 
a DNA itt rögtön meg is hallgatható:
 

 
ez pedig egy másik új szám, a Baby Says élő előadása a Kills visszatérő koncertjén, 2011. március 14-én a texasi Austinban, a SXSW fesztiválon, az IFC Crossroads House színpadán:
 

 
ez az interjú a visszatérő koncert napján és helyszínén készült:
 

 
az alábbi YouTube-csatornán további új Kills-dalok is hallhatók az új albumról és az austini koncertről:
https://www.youtube.com/user/yxl123
 
Végetezül pedig álljon itt néhány kép a duó Polaroid-galériájából, a Kills magángyűjteményéből! A nyitásként felkerült első 91 fotón Alisont és Jamie-t a rock’n’roll életforma szorgos gyakorlása közben látjuk az elmúlt egy évtized során, és olyan zenészhaverok is feltűnnek mellettük, mint az azóta feloszlott White Stripes tagjai vagy a Primal Scream-frontember Bobby Gillespie, kis táskájával a nyakában.
 
.--------------------------------------------------------------------------------
a zenekar Polaroid-képgalériája az alábbi linken tekinthető meg – itt kap helyet és frissül majd folyamatosan az aktuális turné fotónaplója is:
http://polaroid.com/en/movement/galleries/kills
 
 
http://www.thekills.tv
 
összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/03/21/the_kills_dna_mp3
The Kills: DNA (mp3) + Baby Says (koncertvideó) + Polaroid-fotógaléria
süti beállítások módosítása