Képzeletbeli Heti Top 10 – 2010 / 49. hét

2010.12.16. 17:43, -recorder-

A KHT10 mindig a legújabb popdalokról szól, amiket a Gumipop-csoporthoz tartozó szerző jónak tart és szeret, többnyire a Recorderen kedvelt zenei irányzatokból válogatva. A számokról csak pár mondatos rövid leírás engedélyezett. A tíz dal rögtön meg is hallgatható (az esetleges letöltési lehetőségeket külön jelezzük a szövegben).
 
Nincs most bevezető, jöjjön a hét 10 választottja!
 

 
The Go! Team: Buy Nothing Day (feat. Bethany of Best Coast)
Három hetekicsit csalódott voltam a Go! Team letölthető újdonsága kapcsán, a harmadik album első hivatalos kislemeze viszont derűre ad okot. Benne van minden, amiért csípem őket, sőt a vendégénekesnő még új színt is tudott belevinni.
http://stereogum.com/595052/the-go-team-buy-nothing-day-feat-bethany-cosentino/mp3s/
 
Those Dancing Days: Fuckarias
Címe miatt nem lesz daytime rádiókedvenc a 2008-ban feltűnt svéd lányok visszatérő dala. Ez a meglepően kemény hangzású szám az előzetes free download a márciusra várható Daydreams And Nightmares albumról – a zenekar weboldaláról letölthető.
http://www.thosedancingdays.com
 
The Vaccines: Post Break-Up Sex
Biztató kezdet után második kislemezét adja ki január végén a legpofátlanabbul hype-olt brit zenekar. Ha a szövegre nem figyelünk, akár egy kellemes karácsonyi szám is lehetne. De sajnos nem lehet nem odafigyelni: oly irritáló a téma, mint egy Bridget Jones jelenet!
http://thevaccines.co.uk/
 
Cold In Berlin: God I Love You
Zaj, punk és új hullám. A londoni Cold In Berlintől régóta terveztem betenni valamit a playlistbe, és most jött el az ideje. Az Artrocker magazin december hónap legjobb lemezének választotta első albumukat (Give Me Walls).
http://www.artrocker.tv/albums/article/cold-in-berlin-give-me-walls
 
Not Squares: Release The Bees
Az e heti kötelező elektronikát egy belfasti trió szolgáltatja, tavaly és idén több brit fesztiválon szerepeltek sikerrel. Egyébként maga a szám nem újdonság, még augusztusban kijött, csak annyira nem találtam most jó aktualitást ebben a témában, hogy inkább visszaugrottam pár hónapot.
http://www.bodytonicmusic.com/sounds/output/pogo/not-squares-release-bees/
 
Duran Duran: All You Need Is Now
Címadó nyitószám a pop ikonok 13. nagylemezéről. Mark Ronson sztárproducer nem vitte vissza őket a kezdetekhez. Mintha a felnőttkori visszatérésüknek tartott ’93-as The Wedding Album egyik számába belecsempészték volna az 1988-as All She Wants Is nyugtalanító szintitémáját.
https://www.youtube.com/watch?v=e-dxAxfkmvk
 
Kylie Minogue: Better Than Today
2010 nem Kylie éve volt, az Aphrodite album nem váltotta be a reményeket. A múlt héten jelent meg róla a harmadik kislemez, és épphogy csak befért a brit Top40-be, pedig simán a legjobb dal az egész listán.
https://www.youtube.com/watch?v=vypAgJWiifA
 
David E Sugar: Flea Market
David E Sugar évek óta jelen van a brit zenei undergroundban. Kezdetben elektronikus EP-ket adott ki, később váltott a hagyományos dalformára, az enyhe electro-pop feeling azért megmaradt. Rob Da Bank kiadója, a Sunday Best adta ki a debütáló albumát novemberben, amiről a Flea Market az aktuális kislemezdal.
http://altsounds.com/tv/david-e-sugar-flea-market/
 
The Boy Least Likely To: George And Andrew
A Boy Least Likely To egy teljes lemezt kiadott az ünnep jegyében. Két kimagasló dal (ez és a Happy Christmas Baby) található rajta, a többi beleolvad a twee cukormázba. Azért ezt választottam, mert aranyosan kicikizi a Wham! feloszlását. Egy másik szám, a Christmas Isn’t Christmas pedig ingyenesen letölthető a lenti linkről.
http://stereogum.com/578061/the-boy-least-likely-to-christmas-isnt-christmas-stereogum-premiere/mp3s/
 
Ghostland Observatory: Give Me The Beat
Végezetül egy electro-funk duó Texasból, negyedik albumukat adták ki október végén. Szokatlan, hogy a lemez talán legjobb számát tették ingyenesen letölthetővé – első hallgatás után benne marad a fülben.
http://likehotcakes.net/2010/11/06/new-ghostland-observatory-give-me-the-beat/
 
összeállította: Lévai János
 

 

https://recorder.blog.hu/2010/12/16/kepzeletbeli_heti_top_10_2010_49_het
Képzeletbeli Heti Top 10 – 2010 / 49. hét
süti beállítások módosítása