Ludditák - UTSHOW + Buppa és a Tour De Funk + Sajnos Batár + Lékó Tamás fotókiállítása

2010.10.22. 16:54, -recorder-

Gödör Klub, 2010. október 23.
 
A Ludditák október 23-án, országunk nemzeti ünnepén adnak majdnem-búcsúkoncertet. A majdnem kitételt úgy kell érteni, hogy igazából az együttes pár éve összekovácsolódott koncertfelállása búcsúzik: a két alapító rapperlány, Fiáth Titanilla és Fiáth Marianna most lépnek fel utoljára zenésztársaikkal, Vastag Gábor gitáros-vokalistával, Mezei András basszistával, valamint két főállású Quimby-taggal, Balanyi Szilárd billentyűssel és Gerdesits Ferenc dobossal közösen.
 
Ez tehát nem jelenti azt, hogy az egy évtizedes működésük alatt egy demót (Ludditák – 2003), egy szimpla (Porcogó – 2005) és egy dupla albumot (Tizenegyes – 2007) készítő Ludditák eltűnnek a színről, de azt, hogy mikor és milyen formában bukkannak fel újra a bátaszéki származású nővérek, egyelőre még nem tudni (mi valami slam poetry rendezvényre tippelnénk).
 
Az UTSHOW címet kapó koncerten természetesen ott lesz a Ludditák állandó vendégrappere, Buppa alias Flaszter Maszter is, aki a Tour de Funk nevű saját futár-hiphop együttesével egyben az előzenekari posztot is elvállalta este 9-től.
 
De már Buppáék előtt is érdemes odamenni a Gödörbe, ugyanis este 7-kor nyílik Lékó Tamás fotográfus POP című kiállítása (vagy ahogy a bővebb alcím-szlogen fogalmaz: Pop, csajok és zenészek – 30 portré az elmúlt 5 évből), melyet Karafiáth Orsolya költőnő nyit meg, majd tart egy gyors lemezbemutatót a szigetszentmiklósi Rejtély trió is.
 
Sőt ha ez még mind nem lenne elég, a Ludditák koncertje után még utózenekar is lesz: a szentendrei székhelyű Sajnos Batár, mely „keserédes, szép-szomorú, cinikus és őszinte” dalokat és megzenésített verseket ad elő.

 
Jegyár: 1000 Ft
 
http://www.myspace.com/ludditak
http://www.ludditakfanclub.hu
http://www.myspace.com/buppaboy
http://www.sajnosbatar.hu
http://www.lekophoto.com
http://www.myspace.com/rejtelyzenekar
 

videoösszeállításunk élén egy ritka Ludditák-riportfilm 2005-ből:


 


 


 

https://recorder.blog.hu/2010/10/22/ludditak_utshow_buppa_es_a_tour_de_funk
Ludditák - UTSHOW + Buppa és a Tour De Funk + Sajnos Batár + Lékó Tamás fotókiállítása
süti beállítások módosítása