Idén is a Kolin lett a Legjobb magyar előadó az MTV regionális díjkiosztóján

2010.10.16. 10:23, -recorder-

Linczényi Márk triója, a Kolin képviselheti Magyarországot – és küzdhet a Legjobb európiai előadó díjáért – az MTV Europe Music Awards gáláján november 7-én Madridban.
 
Többször már ne jelöljetek minket!” – mondta a színpadon Linczényi, amikor a Corvintetőn rendezett magyar MTV EMA Regional Award Show csúcspontjaként zenekarával átvett egy ugyanolyan trófeát, mint tavaly.

A Kolin 2009-ben már elnyerte a Legjobb magyar előadó díját, és azáltal a legjobb Legjobb európiai előadó kategória magyar jelöltjeként utazhatott ki Berlinbe, az MTV EMA 2009 gálájára (ahol a szóban forgó Best European Act díjat végül – a szokásos módon – a hatalmas szavazóbázisú Törökország jelöltje nyerte). Az idei MTV EMA Best Hungarian Act díjjal – melyet a Kolin az internetes közönségszavazáson a Hősök, Kiscsillag, Nemjuci és Neo együttesek elől halászott el – ismét jár a nagyszabású európai díjkiosztón való jelenlét és a 22 regionális jelölt között való versengés lehetősége. Az MTV EMA 2010 gáláját november 7-én Madridban rendezik meg, ahol fellépők között ott lesz Shakira, Plan B, Kid Rock, a Linkin Park és a Kings Of Leon is.
 
A díj átvétele után a Kolin dalszerző-producer-szintetizátoros-énekes frontembere, Linczényi Márk eképpen nyilatkozott a Recordernek: „Amikor az első díjat kaptuk tavaly, először arra gondoltam, hogy egy üveglapra teszem, de az iskolában, ahol próbáltunk, épp zongorát árvereztek, így vettem egy Bösendorfert, és azóta annak a tetején áll a díj a stúdiómban. Most viszont bajban leszek, mert két szobor ugyanannak a zongorának a tetején már hülyén nézne ki. Vagy le fogok vinni egy pianínót is a stúdióba, és annak a tetejére teszem, vagy csinálok neki egy vitrint. Üvegbúra alá kellene tenni, mert mindenki, aki arra jár, folyton fogdosni akarja. Ne nyúljanak hozzá, én dolgoztam meg érte!” (Az énekest később arra is megkértük, írja össze a Recordernek, melyek a kedvenc lemezei mostanában – a lista itt olvasható).
 
Az extravagáns fellépéseiről híres Kolin trió 2008 őszén jelentette meg Yell Into The Kazoo című első albumát, melynek Jimmy és San Francisco című slágerei szép sikert értek el – az utóbbi testfestéses-balettozós klipjét a Los Angeles-i meleg sztárblogger, Perez Hilton is rajongva népszerűsítette sztárblogján. Linczényi és zenésztársai, Ágoston Iván dobos és Ferenczi Gergő gitáros már az utolsó simításokat végzik második anyagukon, a mese- és mondavilág ihlette Ariel című konceptalbumon, melynek publikálását különálló letölthető kislemezdalok sorozataként képzelik el. A Mary Poppins című első szám máris elérhető: a frontember személyesen küldi el mindenkinek, aki ír a kolinmarko@gmail.com címre!

 

fotók: Fodor Csaba
 
(Recorder)


 
http://www.myspace.com/thekolin

 

https://recorder.blog.hu/2010/10/16/iden_is_a_kolin_lett_a_legjobb_magyar_eloado
Idén is a Kolin lett a Legjobb magyar előadó az MTV regionális díjkiosztóján
süti beállítások módosítása