Bíróság előtt a Zutons frontembere

2010.09.20. 23:58, -recorder-

A Zutons nevű jeles liverpooli zenekar gitáros-énekesét, Dave McCabe-et azzal gyanúsítják, hogy betörte egy férfi orrát, mert az sértegette a barátnőjét.
 
A szeptember 20-án kezdődött bírósági tárgyaláson elhangzott vád szerint 2010 februárjának egy alkoholgőzös estéjén a liverpooli Korova klubban McCabe lefejelt egy Peter Appleby nevű férfit. Állítólag a sértett barátai megjegyzést tettek a zenész barátnőjének ruházatára (mondván, hogy a kabátjának szőrös gallérja olyan hatást kelt, mintha szakálla lenne), melyet jókora nevetés kísért a társaság részéről. Ekkor lépett oda hozzájuk a súlyosan ittas és feldühödött Dave McCabe, és törte el Appleby orrát. Utóbbi azt állítja, hogy nem ő tette a megjegyzést, csak nevetett rajta, mert viccesnek találta, és különben is, a barátnő túlreagálta a dolgot. Appleby azt is bevallotta, hogy megivott előtte hat korsó Guinnesst, de nem volt részeg és nem provokált senkit, míg McCabe arra hivatkozott, hogy a többszörös túlerő láttán önvédelemből cselekedett.
 
Hogy azért zenéről is essen szó: Dave McCabe szorgosan dolgozik a negyedik Zutons-lemezen, de időközben Mark Ronson sztárproducer jövő héten megjelenő Record Collection című új albumán is közreműködött társszerzőként (az aktuális The Bike Song klipdalban, melyet azonban nem ő, hanem a View énekese, Kyle Falconer énekel). Ronson már korábban is sikerre vitte egy McCabe-szerzeményt: 2007-ben Amy Winehouse közreműködésével dolgozta fel a Zutons Valerie című számát (amit a dalhoz tartozó klipben McCabe börtönbe zárva énekel).

 

 

https://recorder.blog.hu/2010/09/20/birosag_elott_a_zutons_frontembere
Bíróság előtt a Zutons frontembere
süti beállítások módosítása