Lukács Miklós első magyar előadóként lépett fel a kultikus jazzfesztiválon

2024.07.30. 14:38, srecorder

luka_cs_fresu_sosa_2024_attila_kleb_kla0668.jpg

A Jazzopen Stuttgarton debütált Lukács Miklós, Omar Sosa és Paolo Fresu projektje.

Németország és Európa egyik legjelentősebb jazzfesztiválján, az idén 30 éves Jazzopen Stuttgarton lépett fel Lukács Miklós cimbalomművész, olyan előadók mellett, mint Sting, Billy Cobham, Sam Smith, Al Di Meola, Marcus Miller, vagy Bobby Watson. A BIX Klubban tartott koncerten, amely már két hónapja telt házas, hallhatta először a közönség Omar Sosa zongoraművésszel és Paolo Fresu trombitással közös projektjét, amelyben három különböző zenei kultúra organikus fúziója jött létre.

LUKÁCS MIKLÓS A RECORDER KEDVENC 2018-AS LEMEZEI KÖZÖTT

A magyar előadók közül elsőként Lukács Miklós léphetett fel a Jazzopen Stuttgarton, Németország egyik legfontosabb jazzklubjában, a Bixben. Omar Sosa zongorista a jazzt, a kubai és az afrikai népzenét ötvözi egyedülálló módon. A Szardínián született trombitással, Paolo Fersuval a 2000 évek közepe óta dolgoznak együtt. A stuttgarti koncerten fúziós utazásra hívták a közönséget, amelyben mindhármuk zenei öröksége kiemelt szerepet kapott, és Lukács Miklós több kompozíciója is elhangzott. A koncertet, amely nemcsak a nézőknek, hanem az előadóknak is flow-élményt okozott, álló taps és 20 perces ráadás zárta.

A fellépés a Stuttgarti Liszt Intézet és a JazzFest Budapest együttműködésében valósult meg, a tervek szerint a három művész a közeljövőben Budapesten is bemutatja projektjét.

nyitókép: Kleb Attila

https://recorder.blog.hu/2024/07/30/lukacs_miklos_elso_magyar_eloadokent_lepett_fel_a_kultikus_jazzfesztivalon
Lukács Miklós első magyar előadóként lépett fel a kultikus jazzfesztiválon
süti beállítások módosítása