Vége a Kibaszott Embereknek

2024.07.18. 11:33, srecorder

kibaszottemberek.jpg

Feloszlott a Legfaszább Magyar Zenekar, Amiről Nem Hallottál.

A Kibaszott Emberek a Tumo és a Panel Surfers tagjaiból alakult, és húzós anarcho-posztposztpunkot játszott hatalmas dumákkal. 2022-ben és tavaly is az év egyik legemlékezetesebb lemezét hozták ki, két hete felléptek a Kolorádón, pár napja pedig még klipet is forgattak (Gróf úr, ld. lent), ma viszont ez az üzenet landolt azoknál, akik követik a zenekart Bandcampen„Sajnos úgy tűnik, a zenekar nem működik tovább. Köszönjük mindenkinek, aki követett és támogatott minket az elmúlt két évben. Minden jót nektek!”

kiba.jpg

„Ez a lemez csodálatos, a NER-valóságban gyökerező, szürreális, de részletgazdag sztorik tárháza” – írtuk a Kibaszott Emberek első lemezéről, ami az év végi listánkra is felkerült. „Patrióta Alízba belecsap egy villám, és elkezdi érdekelni a hazája sorsa; eltervezi többek közt, hogy „ha a Nemzeti Sportbizottság elnöke leszek, mindig azok nyerik majd a versenyeket, akik a legboldogabbak, ha a pályán lehetnek, és el is felejtik, hogy versenyeznek”. Az elmosódott fejű embernek gyakran meggyűlik a baja a rendőrökkel. A MAKI, vagyis Mi, Akik Kevés Vizet Iszunk, Politikai és Szociokulturális Hetilap főszerkesztője leleplez egy nagy korrupciós ügyet. A pokolban néhány szó tiltva van, a halottak félnek, nehogy elszólják magukat.”

A KIBASZOTT EMBEREK DICSÉRETE SZERZŐNK, RÓNAI ANDRÁS 2022-ES KEDVENCEI KÖZÖTT

Az Elég a pénz című, még mindig pazar folytatás 2023 decemberében jelent meg, és rögtön felkerült a Hocuspony és Nemes András év végi listájára is, a Plutó-főnök ráadásul ilyen szépet írt róluk: „Ilyen zenekar talán nincs még egy Magyarországon, mert a nyolcvanas évek eleji new wave-es poszt-punkot idézik – mint a Gang of Four –, törzsi ritmusalap, nyers gitárok, nincsen torzítópedál, semmi felesleges agresszió, csak lendület. A dalszövegek részletgazdag és hosszú novellaszerű történetek, rímek nélkül. A frontember éneklése-kántálása-szavalása is nagyon eredeti – Bob Dylan egy külvárosi csatornából, teljesen egyedi prozódiával.”

Az első és utolsó Kibaszott Emberek-klip:

És a két nagylemez:

Címkék: kibaszott emberek
https://recorder.blog.hu/2024/07/18/vege_a_kibaszott_embereknek
Vége a Kibaszott Embereknek
süti beállítások módosítása